in ,

Pozitivna priča čovjeka iz Zavidovića oduševila sve: Nekad i sam čekao pomoć, a danas pomaže drugima

Zavidovićanin Eniz Karahasanović ne tako davno bio je u teškoj životnoj situaciji, borio se s neimaštinom, a njegova porodica jedva je preživljavala.

Težak život i neimaština izbijali su iz zidova trošne kuće. Eniz i supruga bili su bez posla, brinuli su se o troje bolesne djece, a i sam Eniz teško je obolio. Zbog toga je „Avaz“ u više navrata alarmirao javnost da se pomogne ovoj porodici.

Pomoć su pružili brojni građani iz cijele BiH, a porodica Karahasanović dobila je novi dom i mnogo bolje uvjete za život.

– Zahvaljujući dobrim ljudima, stali smo na noge i zahvalni smo svima – kaže Eniz.

U međuvremenu su dobili i plastenike i počeli su uzgajati povrće, a u posao se uključila cijela porodica. Eniz se često može sresti u jednoj od zavidovićkih ulica, gdje prodaje svoje povrće.

– Od toga sada živimo. Ali, ja znam kako je nemati i čekati tuđu pomoć, pa tako oni koji nemaju novca da kupe, neka slobodno uzmu mog povrća što im treba. Halal je – kaže on – prenosi Avaz.

Da li je Edin tata ili babo? Džekina supruga brutalno odgovorila na zle komentare!

Parada pijanstva i kiča u Čevljanovićima: Stiže preko 50.000 ljudi, svi žele gledati okršaj Medonje protiv neporaženog Perana