in ,

Poziv za Bosance i Hercegovce u Osnabrucku i okolini

Osnabruck, Pixabay
Osnabruck, Pixabay

U protekle dvije godine smo imali nekolicinu radnih akcija provedenih u našem džematu. Od renoviranja krova na restoranu preko sređivanja dvorišta i priprema za 25. godišnjicu džemata, pa renoviranje stana, kao i ceste akcije čišćenja i otklanjanja smeća iz džamijske kuće, saopšteno je iz Džemata Sarajbosna Osnabruck, Njemačka.

”Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali i u ime Allaha pomogli i uložili svoj napor u održavanju Allahove kuće. Takođjer, zahvaljujemo i svima koji su imali nijjet pomoći, ali bili spriječeni da dođju, pa molimo Allaha da i njih nagradi shodno namjeri. Poslanik a.s. kaže da ko nije zahvalan ljudima nije zahvalan ni Allahu dž.s. slijedeći ovaj sunnet Poslanika a.s. nas predsjednik Elvir Kartal je odlučio da na svoj račun izdvoji sredstva te obezbijedi jedno janje s kojim bi počastio sve nas, te izrazio time zahvalnost za protekle dvije godine”, saopšteno je iz Osnabrucka.

Janjetina s ražnja će biti fričko ispečena u subotu 14. oktobra oko 12 sati pa su iz bošnjačke zajednice u Osnabrucku pozvali sve one koji su u mogućnosti da dođu i počaste se.

Lijepa gesta i lijep znak zahvalnosti od strane ovih divnih ljudi koji ne posustaju u svojoj namjeri da druženjem i zajedničkim aktivnostima nose ime svoje domovine iako žive u drugoj državi. Svaka im čast.

Njemačka

11 savjeta: Kako uspjeti u Njemačkoj

My FACE

Drama u Sarajevu, prekinut nastup Seke Aleksić kod Senada Hadžifejzovića