in ,

Predsjednik “Veterana RS” na užasan način izvrijeđao Davora Dragičevića i njegovog preminulog sina Davida

Predsjednik Udruženja “Veterani Republike Srpske” Duško Vukotić poručio je da je RS iznad svake individualne žrtve i da to mora da razumije i Davor Dragičević, otac tragično nastradalog Davida Dragičevića iz Banjaluke – napisao je poznati banjalučki novinar Dragan Bursać na svom profilu.

Njegovu reakciju prenosimo u cjelosti.

“E ovako nacionalista doživljava nacionalističku tvorevinu. Po njemu je (ako ustreba) žrtvovanje ne jednog, nego sve i jednog djeteta za RS podrazumijevajuća stvar jer je ista “iznad svake individualne žrtve”(sic!). Pa se, paradoksalno, ove tvorevine prave ne za siguran život djece nego za žrtvovanje najmlađih u suludom piru dokazivanja ljubavi spram nacionalističkog apstrakta.

Naravno, poželjno je da ta djeca budu tuđa djeca, kao i svaka prinesena žrtva. Jer u umovima ovih ljudi, koliko god zastrašujući bili ima taj mali kantar o “jednakim i jedakijim”. Na koncu uvijek neko u žrtvovanju za patriju mora ostati živ, kako bi svjedočio gutanju djece na oltaru “države koja nema cijenu”. Najčešće su ti živi “jednakiji” od mrtvih.

Ovaj kolektivistički morbidni pir inače se zove fašizam”, napisao je Bursać.

Emir Hadžihafizbegović

Hadžihafizbegović odgovorio ženi monstrumu iz Srbije: Tebe, zlotvorko, mogu samo iskopati

Američka televizija zaprepastila planetu: “Pripadnici UN-a silovali su jedanaestogodišnju djecu u BiH!”