in ,

Preminuo glumac iz Beverly Hillsa koji je devedesetih godina mamio uzdahe žena širom planete

Američki glumac Luke Perry preminuo je u ponedjeljak, pet dana nakon što je doživio težak moždani udar.

Perry je primljen u bolnicu prošle srijede gdje je i preminuo pet dana kasnije.
“Preminuo je okružen svojim najbližima, djecom Jackom i Sophijom, zaručnicom Wendy Madison Bauer, bivšom suprugom Minnie Sharp, majkom Annom Bennett, očuhom Steveom Bennettom, bratom Tomom Perryjem i sestrom Amy Coder”, saopćio je Perryjev agent.

52-godišnji glumac ostvario je brojne televizijske i filmske uloge, a najpoznatiji je po ulozi Dylana McKayja iz tinejdžerske serije “Beverly Hillsu” koja je snimana krajem prošlog stoljeća.

Perry je moždani udar doživio upravo na dan kada je najavljeno snimanje novih epizoda Beverly Hillsa s većinom originalnih glumaca, a na popisu nije bilo i Perryja.

Televizijska djevojka Lukea Perryja Shannen Doherty u šoku je zbog njegove smrti. Doherty je samo nekoliko sati prije njegove smrti izjavila da je uvjerena da će on dobiti bitku. Ipak, nije je dobio, a Shannen je za People dala izjavu koja lomi srca svim fanovima Brende i Dylana.

“U šoku sam. Slomljena srca. Uništena sam gubitkom prijatelja. Imam toliko uspomena s Lukeom koje me tjeraju da se smijem i koje su zauvijek utisnute u moje srce i um. Luke je bio pametan, miran, skroman i složen čovjek sa zlatnim srcem i beskrajnom dobrotom, integritetom i ljubavi. Luke je bio uz mene za vrijeme moje borbe s rakom i naša veza je ostala netaknuta, iako smo bili stariji i mudriji”, započela je glumica.
“Postoji posebna vrsta ljubavi koju imamo jedno za drugo, od snimanja serije kroz život općenito. Luke i ja smo radili na idejama za show. Željeli smo ponovno raditi zajedno i stvoriti nešto posebno i smisleno za naše fanove u ovoj fazi naših života”, rekla je shrvana Shannen.

“Nedostajat će mi svaki dan. Svake minute. Svake sekunde”, zaključila je.

Dobojlija osuđen na zatvorsku kaznu zbog nesreće u kojoj je poginuo muškarac iz Žabljaka

Fudbaler Hannovera dobio poziv u reprezentaciju BiH