in ,

Presedan u modernom nogometu: Bayern je napravio potez koji je zapanjio nogometnu planetu

Minhenski Bayern potvrdio je da će James Rodriguez napustiti klub tokom ljetnog prijelaznog roka i da Bavarci neće otkupiti njegov ugovor iz Real Madrida kako bi ga prodali i ostvarili dobit njegovim odlaskom.
Bayern je Jamesa doveo iz Real Madrida prije dvije godine s mogućnošću da njegov ugovor otkupi za 42 miliona eura, no kada su odlučili da im Kolumbijac neće trebati za narednu sezonu, odlučili su da neće otkupiti njegov ugovor, bez obzira što ga mogu prodati po znatno skupljoj cijeni.

“Odluka je donesena iz razloga jer je James došao do mene prije kraja sezone i zamolio me da ne koristim tu opciju, a ići protiv njegove volje ne bi imalo smisla”, kazao je Karl-Heinz Rummenigge.

Nakon toga, on je rekao da se Bayern ne bavi trgovinom i da je to razlog zbog kojeg nisu otkupili ugovor Jamesa Rodrigueza.
“Jamesova želja je bila da igra u prvoj postavi, ali to mu ovdje ne možemo garantovati i ja lično žalim zbog toga. I sam sam ljubitelj njegovog stila igranja, on je za mene vrhunski igrač, a što se tiče kupovine, ne bi bilo pošteno prema Real Madridu i to nije stil Bayerna. Mi se ovde ne bavimo trgovinom”, kazao je Rummenigge.

Dakle, sudbinu ovog veznog igrača odredit će Real Madrid, a najviše se pominje njegov odlazak u Juventus.

Sraman napad na džamiju: Kamenjem polupali prozore

Tokom Bajrama policija u Tešnju uhapsila šest osoba!