in

Priča o prijateljstvu koja će vam popraviti dan: Škot prije dvije godine spasio mačku u Mostaru, a sada su nerazdvojni i zajedno obilaze svijet

Muškarac (31) iz Škotske koji je spasio zalutalog mačića u Mostaru za “Dailymail” otkriva da se “odmah povezao” sa životinjom i od tada vodi mačku na dvogodišnju svjetsku turneju koja će obuhvatiti 21 zemlju.

Dean Nicholson (31) iz Dunbara napustio je posao zavarivača i odlučio putovati svijetom, kada je naišao na malenu izgladnjelu mačku, koja se brzo popela na njegov bicikl i zaspala mu na ramenu.

Nakon što ju je usvojio i nazvao je Nala, Dean je poveo svog novog pratioca na svjetsku turneju po 21 zemlji i napisao knjigu svojih avantura pod naslovom “Nalin svijet”.

Dean je objasnio da se njegov život promijenio na bolje od susreta s Nalom i da planiraju zajedno putovati u Grčku, Rusiju i Tajland u narednim mjesecima, piše Avaz.

Voditeljici je rekao:

– Od trenutka kad sam je pronašao, život se promijenio nabolje. Od trenutka kada me je pronašla, nije napustila moju stranu. Nahranio sam je paštetom, popela se na moj bicikl. Mislio sam da će pobjeći, ali ona se popela na moje rame i zaspala i tada sam je odlučio zadržati – rekao je Dean.

– Samo kad pomislim da su je bacili tamo gore i da je bila gladna.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ So with the sun finally showing face we decided to start heading towards Athens to see what all the fuss is about. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ We got a good 60 miles in and found a beautiful place to camp on the beach overlooking the gulf of Corinth. With the tent set up i was enjoying a dip in the sea when i suddenly heard Nala meowing from the woods, I went over to investigate and found her right at the top of a tree pretending to be stuck. 🌲🐱🌲⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ With a little encouragement she managed to get down and we spent the remaining sunlight seeing if we could spot any dolphins but with no luck! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ I often wonder what must be going on in Nalas head as its not a normal lifestyle for a cat to be living with the world whizzing past and a different place to stay every night but she seems to love it! ❤ •⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ •⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ •⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ •⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ •⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #biketravel #travelbybike #bikewander #biketour #worldbybike #travelcat #adventurecat #gulfofcorinth #greece #trek920 #worldnomads @cicloviajantes #bike #catsofinstagram #bikelife #catlovers #catsofinsta #catstagram #catsoftheworld #veganworld #vegan

Objavu dijeli 1bike1world (@1bike1world)

Nala, koja sada ima vlastiti pasoš, druga je mačka po putovanju na svijetu, a Dean čak ima tetovažu otisaka šapa.

– Malo je teže putovati zbog koronavirusa. Morate pripaziti na pravila i propise koji se mijenjaju oko nas. Ali plan je da se spustimo u Grčku da radimo za neka utočišta za životinje, a zatim na proljeće u Rusiju i pokušamo doći do Tajlanda – priča Škot.

Govoreći o svojoj odluci da putuje svijetom, Dean je rekao:

– Upravo sam se zasitio cijelog načina života. Idemo na posao, a zatim se vraćamo kući i sjedamo ispred televizora. Odlučio sam da ne postoji bolji način da se svijet vidi nego skočiti na bicikl i započeti biciklizam.

Priznao je da se ljudi drugačije ponašaju prema njemu kad je s Nalom, jer ih nije toliko zaplašio “veliki momak s tetovažama i bradom”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Just want to thank everyone for the crazy support we are being shown all around the world. Cant thank you guys enough for all the love and positive feedback we are getting, blown away by it all ❤ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ And just a small update on the trip, we have a few weeks left of the media and promoting the book but as soon as it’s all done we will be getting back on the bike making memories again 🌼 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Get your book now at 1bike1world.com/book 📚❤ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📸 @dianasaurier ❤  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ •  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ •  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ •  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ •  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ •  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #book #bookclub #bookstagram #booksofinstagram #nalasworld #love #bestseller

Objavu dijeli 1bike1world (@1bike1world)

 

RASTA ŽIVI NA LIZING Isplivala istina o njegovom bahaćenju, skupim kolima i luksuznom životu

Nevjerovatna ponuda: Provedite cijeli mjesec na Baliju! Oni koji ispune samo jedan uslov ljetovat će potpuno besplatno