Prve fotografije sa mjesta zločina u Nedžarićima otkrivaju o kakvoj noćnoj mori je riječ

“Policiji je poznat identitet muškarca koji se sumnjiči da je počinio ubistvo, i za njim se intenzivno traga.”

Ubistvo koje se desilo jutros u Sarajevu, tačnije u Studentskom domu Nedžarići, potreslo je bh. javnost, a posebno studente koji su tu smješteni.

Podsjećamo, sarajevskoj policiji prijavljeno je da je u 11.35, u ovoj zgradi, došlo do sukoba nakon čega je jedna osoba ubijena hladnim oružjem. Nezvanično, ubica je jedan od zaposlenika Sead Tahirović, dok žrtva, također zaposlenik, ima inicijale A.Š.

Kako nam je otkrio izvor blizak istrazi, žrtva ubistva je rukovodilac smještaja u Studentskom domu Nedžarići u Sarajevu Almir Škrijelj rođen 1976.

Njega je, prema riječima istog izvora, usmrtio Sejo Tahirović, koji je, također, uposlenik Doma. Zločin se dogodio u hodniku, nakon kraće svađe. Tahirović je potegnuo, najvjerovatnije, kuhinjski nož kojim je nanio Škrijelju više ubodnih rana u trbuh i leđa. Svemu je svjedočila i jedna žena kojoj je zbog šoka pomoć pružila ekipa Hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo, te je prevezena u bolnicu.

“Policiji je poznat identitet muškarca koji se sumnjiči da je počinio ubistvo, i za njim se intenzivno traga. O svemu je upoznata dežurna tužiteljica koja rukovodi uviđajem zajedno s pripadnicima MUP-a KS “, dodao je Hadžiabdić.

Motiv pokušavaju raspetljati kriminalistički inspektori koji su na licu mjesta.