in

Rasvijetljene obje pucnjave u Zenici. Za nepovjerovati je ko je sve uhapšen

Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Zeničko-dobojskog kanton uspješno su rasvijetlili oba slučaja upotrebe vatrenog oružja koja su se dogodila tokom protekla dva dana na području Zenice, u kojim je jedno lice smrtno stradalo, a dva lica zadobila lakše povrede.
Rasvjetljavanje oba slučaja realizovano je u saradnji i pod nadzorom Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Kao rezultat aktivnosti policije na rasvjetljavanju slučaja, na području Zenice, tokom proteklih nekoliko časova i noći, locirana su i uhapšena četiri lica koja se dovode u vezu sa upotrebom vatrenog oružja, u kojoj su licu H.J. /38/, iz Zenice, nanesene tjelesne povrede usljed kojih je preminulo u Kantonalnoj bolnici Zenica.

U ovoj akciji uhapšena su lica čiji su inicijali H.H. /33/, P.A. /26/, Č.S. /26/ i Č.M. /28/, sva iz Zenice.

U saopštenju se navodi da je uhapšeno i sedam lica osumnjičenih da su učestvovala u pucnjavi koja se dogodila juče oko 23.00 časa u Ulici prve zeničke brigade, kada su dva lica zadobila lakše povrede.

Uhapšena su lica čiji su inicijali A.A, B.H, O.M, G.A, V.M, S.E. i H.A.

Nad uhapšenima se sprovodi kriminalistička obrada nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca, biti predata na nadležnost i dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

U okviru navedenih aktivnosti policijskih timova, a u skladu sa naredbama Opštinskog suda u Zenici, vršeni su pretresi stambenih objekata i vozila koja koriste osumnjičena lica, radi pronalaska i oduzimanja predmeta i oružja koji potiču iz izvršenih krivičnih djela i koji će biti korišteni kao dokazi u daljem postupku.

U saopštenju je navedeno da su sva lica, koja su u okviru ovih aktivnosti i istrage uhapšena, od ranije poznata policiji kao počinioci prekršaja ili krivičnih djela.

“Napominjemo da će na području Zenice u narednim danima biti sprovedene pojačane kontrole i akcije, u okviru kojih će biti vršeni detaljni pregledi ugostiteljskih objekata, sportskih kladionica, lica u objektima, pojačane kontrole u saobraćaju, kao i pojačane kontrole svih lica koja su bezbjednosno interesantna policijskim strukturama i koja su evidentirana kao izvršioci prekršaja i krivičnih djela”, navedeli su iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Jezivo! Razbio bebi glavu jer je plakala: Otac je danima maltretirao i tukao dvomjesečnog sina, dijete preminulo u bolnici!

Pomama za ruskom vakcinom: Već rezervisano milijardu doza