Raza ima važnu poruku za svoje fanove

1
Raza ima divne vijesti
Raza ima divne vijesti

Druženje za žene i promocija knjige “Leptir” sa Razijom Čolakovic (Muhabet sa Razom) biće održan u njemačkom gradu Osnabrucku na dan 17. februara s početkom u 19h.

Adresa nam je svima dobro poznata: Džemat Izb-Sarajbosna Meller str. 298, 49084 Osnabrück, Germany.

Osim ovog susreta s hanumama, Raza dolazi i u Holandiju. Aktiv žena Džemata Hajr Enschede (Holandija) obavještava da će Treći susret hanuma Bošnjakinja u ovoj državi biti održan na dan 3. marta tekuće godine.

Kao i prethodnih godina, program će se sastojati od Vjersko – kulturnog i muzičkog djela. Za prvi dio programa pobrinuće se polaznici mektebske nastave, članovi džematski sekcija i Razija Čolaković, poznatija kao Muhabet sa Razom.

A kako do knjige, kako je naručiti i koliko košta?

”Knjigu mogu da nabave sad direktno preko mene, dakle stranice moje ili profila, dok ako Bog da ne bude neka od knjižara nadajmo se tražila da otkupi Leptira, u što ne sumnjam uopće. Cijena knjige je u Bosni 10 KM+poštarina, a za raju vani 10 eura +poštarina”, govori za kraj razgovora naša omiljena sagovornica.

A vi, šta čekate? Javite se Razi i naručite knjigu. Nećete se pokajati, to vam garantujemo. S obrazom!

1 komentar

 1. Svaki čovjek griješi prema Uzvišenom Allahu, prema sebi i prema ostalim ljudima. Nema osobe na licu ove planete a da nije počinila grijeh:

  „Svaki čovjek je grješnik, a najbolji su oni grješnici koji se kaju.“ (Tirmizi, 2499; Ibn Madže, 2451; hasen)

  Razlika među ljudima se javlja u spremnosti priznavanja tog grijeha. Jedni su spremni proglasiti sve moguće harame halalom, drugi će racionaizirati taj haram, treći će sve to zajedno smatrati nazadnim kako bi i dalje „mirne duše“ griješili. Vjernici su spremni priznati svoj grijeh i tražiti oprosta za svoja nedjela i od Allaha i od ljudi, jer vjernika grijeh smeta, kopka i žulja:

  „…Grijeh je ono što ti ne da mira u duši….“ (Muslim, 2553)

  „Vjernik vidi svoje grijehe kao da sjedi ispod brda i plaši se da će ono pasti na njega…“ (Buhari, 6308)

  A u Kur’anu se za vjernike navodi da mole:

  „Gospodaru naš, mi, zaista, vjerujemo; zato nam oprosti grijehe naše i sačuvaj nas patnje u ognju!“ (Kur’an, Ali Imran, 16)

  Allah da te uputi..

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.