in

Reis Kavazović pisao ambasadorima u BiH zbog napada na muslimane u Crnoj Gori

Traži se zajednička reakcija i apeluje na vjerske lidere da svojim stavovima i postupcima ne šire mržnju i netrpeljivost među narodima i građanima

Nakon novih napada na Bošnjake i muslimane u Crnoj Gori, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović, pisao je ambasadorima više zemalja akreditovanim u Bosni i Hercegovini.

U pismu koje je uputio ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Republike Turske, Savezne Republike Njemačke, Talijanske Republike, Francuske Republike i Ruske Federacije reisu-l-ulema upozorava na dugo iskustvo zločina i progona kojima su Bošnjaci i muslimani na tim prostorima bili izloženi zbog čega je njihov strah opravdan kada vide da se iste ideologije koje su bile osnova ranijim zločinima ponovo vraćaju u javni i politički prostor.

Od Vlada drava kojima je reisu-l-ulema pisao traži se zajednička reakcija i apeluje na vjerske lidere da svojim stavovima i postupcima ne šire mržnju i netrpeljivost među narodima i građanima.

Čas šale i optimizma u Banjalučkoj školi: Lokalni funkcioner pitao prvačiće “ko je naš” predsjednik, a učenik mu “hitan odgovor dao”: “Alija Izetbegović!”

HALID BEŠLIĆ PROBUŠIO KAŠIKU I SMRŠAO: Nisam gladovao, niti sam se odricao nečega! Evo šta je jeo!