in ,

Reprezentacija BiH razmontirala Tursku, ponosni selektor Ivo poručuje: Hvala navijačima, zasluženo smo prvi!

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je tri ubjedljive pobjede na turniru preliminarne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2020.

Nakon večerašnje pobjede nad Turskom selektor Ivo Krezo je imao samo riječi hvale.

“Čestitam igračima na zasluženoj pobjedi večeras i na prvom mjestu u grupi. Zahvaljujem se i navijačima koji su došli iz svih dijelova Bosne i Hercegovine da nas podrže. Opravdali smo ulogu favorita i zasluženo smo prvi. Večeras smo više rotirali igrače da vidimo na koga sve možemo računati i ubuduće. Mladi Prošić je iskoristio svaku minutu i sigurno je da će nam u budućnosti biti od velike koristi.”

U glavnoj rundi protivnici bh. timu biće Hrvatska, Rusija, a treći protivnik će biti poraženi tim iz sutrašnjeg meča Belgija-Švedska. “U glavnoj rundi će Rusija biti favorit, a sa ostalim ekipama se možemo nositi.

Biće teško, ali mi ćemo se potruditi da napravimo što bolji rezultat”, kaže Krezo.

Reprezentativac Dejan Pavlović se takođe obratio predstavnicima medija.

“Čestitke saigračima i stručnom štabu na ostvarenom rezultatu. Cijeli turnir smo odigrali kvalitetno. Navijači su nas nosili u sve tri utakmice. Sada moramo što bolje da se spremimo za glavu rundu gdje ćemo igrati protiv veoma jakih ekipa, i moraćemo naporno da radimo”, kazao je.

BiH je na turniru osvojila 9 bodova uz gol razliku 24:4.

Zahuktala lokomotiva na bh. pogon tutnji Slovenijom: Mladog Zmaja mnogi porede sa Džekom, a za to itekako ima razloga…

Edin Džeko

Dijamant ovo ne zaslužuje: Surovi napadi na ličnost Edina Džeke, treba ih biti sramota!