in

Režim u Srbiji uzdrman do temelja: Trifunović je Vučića ponizio kao niko ranije, nakon ovog nema povratka!

SERGEJ: NI MILOŠEVIĆ NIJE HTEO DA SLUŠA NAROD, PA JE PAO! – vrište naslovnice srbijanskih medija posljednjih dana…

Poznati glumac Sergej Trifunović jedan je od pokretača beogradskih protesta koji su, čini se, uzdrmali režim Aleksandra Vučića, a to nije ostalo neprimjećeno ni u najvećim svjetskim medijima.

I ove subote, četvrti put zaredom, Beograđani su bili na ulicama, a svake subote ih je sve više. Od nekoliko hiljada koji su šetali Beogradom na protestu prve subote, do njih, kako se procjenjuje, više od 50 hiljada zadnje subote u ovoj godini.

Protesti su počeli pod nazivom »Stop krvavim košuljama«, nakon što je u Kruševcu prije više od mjesec dana brutalno pretučen Borislav Stefanović, jedan od opozicionih lidera, no čini se da je taj događaj samo prelio čašu strpljenja.

Građani su zadnje subote hodali pod geslom »jedan od pet miliona«, koja predstavlja odgovor na Vučićevu izjavu da ih se može skupiti i pet miliona, a da im nijedan zahtjev neće ispuniti.

Vučić je građanske proteste pokušao da poistovijeti s opozicijom, čije je nepopularne čelnike nazivao lopovima, narkodilerima i sitnim kriminalcima, ali organizatori subotnjih protestnih šetnji insistiraju na njihovom građanskom, nestranačkom karakteru.

Vučićeva arogancija nije obeshrabrila demonstrante, a protesti su postali najozbiljniji izazov za autoritarnog i dosad neprikosnovenog gospodara Srbije, koji u svojim rukama i dalje čvrsto drži sve uzde vlasti.

S Trifunovićem su razgovarali novinari Dnevnog Žurnala, jednog od rijetkih nezavisnih medija u Srbiji.

Iako je on najprepoznatljivije lice beogradskih protesta, ne smatra se vođom, a pogotovo ne njihovim organizatorom. O tome, kaže, nema pojma. Ne zna čak ni ko su uopšte organizatori protesta. »Nisam vam ja vođa protesta, o tome nemam pojma, samo sam grlat«, kaže.

Izdajnik i ološ

Trifunović je posljednjih mjeseci bio izložen pravoj harangi od strane Vučićevog režima i njegovih servilnih tabloida, koji su ga doslovce razapinjali, proglašavali narkomanom, izdajnikom i ološem.

Na jednoj su ga strani pokušavali uništiti moralno, dok su na drugoj strani protiv njegove fondacije Podrži život, koja brine o bolesnoj djeci koja ne dobijaju odgovarajuću pomoć od strane države, pokrenuli istragu, pokušavajući Trifunoviću natovariti pronevjeru i zloupotrebu novca prikupljenog za bolesnu djecu.

Skandal u Hrvatskoj: Poznati voditelj pobijesnio tokom nastupa uživo, ovako nešto se ne pamti!

Adnan Ćatić objavio fantastične vijesti: Bosanci i Hercegovci širom svijeta oduševljeni