in ,

Robert de Niro je kćerki dao ime po rijeci u BiH, a razlog za tu odluku će vas oduševiti

Robert de Niro jedan je od najpoznatijih glumaca svih vremena, a jedan detalj iz njegovog života posebno je interesantan ljudima sa ovih prostora.

U pitanju je ime njegove usvojene kćerke Drene De Niro, koja je dobila ime prema rijeci Drini. Više detalja nikad nije objavljeno, a pretpostavlja se da je za ovaj detalj u njenoj biografiji ”krivo” Andrićevo remek djelo ”Na Drini ćuprija”. Inače, taj podatak naveden je u njenoj biografiji objavljenoj na IMBD-u, piše Still.

Priča se da je ovako izgledao njegov prvi susret sa Srbijom i gazda Radovanom:

U želji da vidi Evropu i Bliski istok, De Niro je 1967. kao autostoper došao u tadašnju Jugoslaviju. Na izlazu iz Niša zaustavio je Radovana Đokića, seljaka iz sela Čokot.

Jedan Nišlija je preveo Radovanu da mladi stranac traži prenoćište. Đokić ga je povezao do svoje kuće i ugostio ga kao najdražeg gosta. Sutradan su ga domaćini ispratili na put s pogačom i sirom.

Tačno godinu dana kasnije, u ljeto 1968, u Čokot je stigao folksvagen nemačkih registracija. Iz automobila je izašao glavom i bradom onaj isti mladić.

De Niro je ovog puta ostao tri dana, a zajedno sa svojim domaćinom brao je paradajz, vozio povrće na nišku pijacu i zajedno a njim prodavao.

Iz Čokota je krenuo za Grčku, ali se ubrzo vratio jer je na benzinskoj pumpi između Niša i Leskovca primio autostopera koji mu je ukrao novčanik. Đokić mu je dao novac za put, De Niro mu je za uzvrat ponudio kameru, što je Radovan odbio.

Posle mnogo godina Đokići su ga videli na filmskom platnu i tada shvatili ko im je bio u gostima. Kada je pročitao roman Ive Andrića “Na Drini ćuprija”, Robert je svojoj kćerki dao ime Drina. Robert je usvojio nakon što su se on i njegova supruga Dajana Abot venčali 1976 godine. Odrastala je sa njim i putovala gde god je on morao da ide.

Takva navika življenja je bila glavni pokretački sistem koji je uveo u filmsku umetnost i modeling. Kasnije se vodeći svojim interesima za muziku malo bavila i puštanjem iste, a bila je i savetnik u modnoj industriji. Tako je dva talenta iskombinovala i postala muzički savetnik za kompaniju Giorgio Armani.

Inače, Robert je često angažovao dadilje iz Srbije, a dugo godina jedan od članova njegovo obezbeđenja takođe je bio Srbin.

Medžlis Islamske zajednice potvrdio: Tešanj je dobio novog hafiza!

RAT BALKANSKIH MAFIJAŠKIH KLANOVA Ubijen vlasnik restorana u Amsterdamu, ranjen brat saradnika Luke Bojovića