in

Roditelji se oglasili nakon stravične nesreće sa bh. učenicima u Italiji: Evo šta zahtijevaju od vlasti RS!

Stravična nesreća iu Italiji: Izgorio autobus u kojem su bili đaci iz BiH
Stravična nesreća iu Italiji: Izgorio autobus u kojem su bili đaci iz BiH

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić razgovarao je danas u Gradskoj upravi sa grupom roditelja maturanata banjalučke Ekonomske škole, koji su izrazili želju da djeca prekinu ekskurziju i vrate se kući poslije jutrošnje saobraćajne nesreće u kojoj je u Italiji izgorio njihov autobus, zajedno sa prtljagom i svim ličnim stvarima.

Vezani tekst —————–> Stravična nesreća u Italiji: Izgorio autobus u kojem su bili đaci iz BiH

Gradonačelnik Radojičić prenio je roditeljima da su gradske vlasti od jutros u stalnom kontaktu sa konzulatom BiH u Milanu, iz kojeg su dobili uvjeravanja da će sva djeca dobiti privremene putne isprave, pošto su im pasoši izgorjeli zajedno sa prtljagom.

On je kazao da će gradske vlasti, sa svoje strane, učiniti sve što je u njihovoj moći da se izađu u susret zahtjevima roditelja, naravno, zavisno od volje samih učenika.

“U kontaktu sa turističkom agencijom, koja je organizovala putovanje, potvrđeno nam je da je u Italiju već upućen autobus, kojim bi djeca, koja to žele, bila vraćena kući”, kazao je Radojičić.

U saobraćajnoj nesreći, koja se jutros oko 9 sati i 30 minuta dogodila na dvadesetak kilometara od italijanskog ljetovališta Lido di Jesola, u potpunosti je izgorio autobus koji je prevozio grupu maturanata Ekonomske škole. Niko od 51 maturanta, koji su bili u autobusu, nije povrijeđen, a djeca su trenutno u Lido di Jesolu gdje su im lokalne vlasti pružile pomoć i privremeno ih smjestili u prihvatilište lokalnog Crvenog krsta, gdje čekaju da dobiju privremene putne isprave.

Kolinda Grabar Kitarović

Kolinda najavljuje: Hrvatska policija pojačava kontrolu na granici s BiH

Foto: Ilustracija

FOTO Detalji helikopterske nesreće sve zaprepastili: Policija na nogama, letjelica pala na miniran teren?!