in

Romantika u četiri zida: 10 ideja za sastanak kod kuće

Mnogima provođenje petka navečer kod kuće zvuči kao grozna ideja, no trenutno je to najbolje što možete napraviti kako ne biste ugrozili svoje i zdravlje drugih.

Ako ste u izolaciji s partnerom, postoje brojni načini na koje se možete zabaviti kod kuće i to puno bolje nego kada biste izašli. Donosimo vam deset odličnih ideja za romantične spojeve kod kuće i nadamo se da ćete odmah večeras isprobati jednu od njih:

Natjecanje u kuhanju

Osim što ćete se dobro zabaviti, na ovakvom spoju ćete se i odlično najesti iz jednostavnog razloga što ćete oboje skuhati barem po jedno jelo. Konačno ćete i riješiti dilemu oko toga tko je bolji kuhar u vašoj vezi ili braku, a zajamčen vam je i odličan provod.

Dotjerajte se

Ako imate spoj kod kuće, ne znači da na njega trebate doći u pidžami ili trenirci. Iskoristiti to kao priliku da se malo dotjerate dok traje izolacija – obucite neku lijepu haljinu, nanesite ruž za usne, stavite naušnice… Nagovorite i partnera da se dotjera i pretvarajte se kao da ste u klubu ili kafiću. Sigurno će vam biti zabavno, a i osjećat ćete se ljepše.

Pogledajte koncert

Ili kazališnu predstavu? Možete posjetiti i neki poznati muzej. Kultura nam je trenutno dostupnija no ikad prije jer su mnogi muzeji, kazališta i druge kulturne institucije otvorili svoja virtualna vrata javnosti. Također, brojni svjetski poznati glazbenici na Instagramu i drugim društvenim mrežama održavaju live koncerte. A uvijek možete pogledati i snimku nekog koncerta ili predstave koje oboje volite.

Napravite piknik

Ovakav romantičan ostanak kod kuće idealan je za one koji imaju balkon ili terasu, ali nije loša ideja ni za one koji nemaju taj luksuz. Piknik možete napraviti i na podu vašeg dnevnog boravka i jednako ćete se dobro zabaviti kao da ste u prirodi ili na balkonu. Pripremite ukusne zalogajčiće, rashladite vino, prostrite dekicu i uživajte na pikniku.

Igrajte društvene igre

Kada ste zadnji put igrali neku društvenu igru? Sigurno ste se sada sjetili i kako ste se tada odlično zabavili, a zašto onda ne biste igranje društvenih igara pretvorili u spoj? Dobro raspoloženje i smijeh su vam zagarantirani, a možete sve učiniti zanimljivijim uz, primjerice, skidanje…

Plešite

Ne znate plesati? Idealno je vrijeme da naučite, a to je svakako najzabavnije raditi u paru. Pronađite neki online tečaj plesa i započnite svoj preobražaj u plesnu zvijezdu. Ako se, pak, ispostavi da ste potpuno netalentirani za ples, barem ćete se dobro nasmijati, a u svakom slučaju ćete se zabaviti.

Ako pak znate plesati, ili barem to mislite, raspalite omiljenu glazbu i razbacajte se po stanu.

Prisjetite se lijepih zajedničkih uspomena

Još jedan lijep način za provesti romantičnu večer kod kuće je oživljavanje lijepih zajedničkih uspomena. Prelistajte fotke sa svojih putovanja, vjenčanje prijatelja, a možda i vašeg vjenčanja. Pričajte o danu kada ste upoznali, zaljubili, i sjetite se svega lijepoga kroz što ste zajedno prošli. To će vam sigurno oboma popraviti raspoloženje.

Oznojite se

Vježbanje na sastanku? Znamo da to mnogima zvuči kao grozna ideja, no ako među vama postaje parovi koji vole vježbati, i ovo je sjajan način za zajedničko provođenje večeri kod kuće. Isprobajte vježbe koje se rade u paru, ili koristite jedno drugo kao “spravu” za vježbanje. Ideje možete pronaći na internetu, a osim što ćete učiniti nešto dobro za svoje zdravlje, sigurno ćete se i super zabaviti. Ne zaboravite i da nakon toga slijedi zajedničko tuširanje…

Ušuškajte se

Ako ste umorni od radne sedmice, preskočite sve od navedenog i jednostavno se zajedno ušuškajte pod deku, uz neki dobar film ili seriju te kokice i uživajte.

Kritična situacija u komšiluku: Drastičan rast zaraženih koronavirusom zabilježen je u Hrvatskoj

MUP KS, ilustracija

Ozbiljno upozorenje MUP-a: Kazne su i do 1.500 KM, obavezno poštujete naredbe!