in ,

Sa Ilidže u Kuala Lumpur: Senaid Memić novi ambasador BiH u Maleziji

Juče je na 14. redovnoj sjednici Predsjedništva BiH, kako nezvanično saznaje Press aktuelni načelnik Općine Ilidža Senaid Memić imenovan za ambasadora BiH u Maleziji. Ranije se špekulisalo o ovome no on je tada molio da se o tome ne priča i ne piše: “Ne bih ja o tome ništa da govorim. Vama bih preporučio da to ne objavljujete. Znate kako to ide, odmah se nadigne frka i onda sve to propadne”, kazao je prije nekoliko mjeseci Memić za Raport.

Propalo nije, te je odluka navodno danas i donesena.

Ovo najvjerovatnije znači da za kandidata za načelnika Ilidže ispred SDA za predstojeće izbore ide Fikret Prevljak, koji sebe voli nazivati poltron porodice Izetbegović.

Kako je poznato Fikret Prevljak sumnjivim izborom za predsjednika KO SDA Sarajevo došao je na tu poziciju. On je bio i donedavni predsjednik OO SDA Ilidža. Te pozicije se zbog izbora na mjesto predsjednika KO SDA Sarajevo morao odreći i provesti izbore za novog, no izbori nikad nisu provedeni.

Njegova kandidatura za načelnika pokazala bi da je on ‘najveći kapacitet i potencijal SDA’ obzirom da je ta osobena ličnost kadar pogodan za sve funkcije.

Njegova kandidatura, ali i imenovanje Senaida Memića za ambasadora potvrdilo bi i riječi predsjednika SDA Izetbegovića sa današnje online konferencije Evropskog Muslimanskog Foruma na temu “Umet u postpandemijskom periodu: Mišljenja lidera” u kojem je ukazao na važnost slobodoumlja i obrazovanja i kako mladi zaslužuju vladavinu zakona umjesto vladavine jedne osobe – oni su zaista slika i prilika onoga o čemu je govorio.

Arnautović potvrdio: Izbori će se održati 15. novembra

Dva metra distance nisu dovoljna? Naučnici kažu da je zaraza koronavirusom putem zraka moguća