in ,

Saopšteni novi detalji oko otmice djevojčice Enise: Ovo je grozno!

Potraga traje
Potraga traje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS i dalje tragaju za otetom djevojčicom Enisom Bašić čiji je nestanak prijavljen prije tri dana u Sarajevu. Njen nestanak prijavila je njena majka koja je i potvrdila da je djevojčica oteta.

Ona je u razgovoru za medije rekla da zna i ko joj je oteo dijete. Ispričila je nekoliko detalja koji su zaista jezivi. Porodica koja je došla iz Njemačke u BiH na kratki odmor nalazila se u kući u Logavinoj ulici, a djevojčica je nestala u petak.

 

00Mi živimo u Njemačkoj i danas smo trebale nazad. U petak smo išle u kupovinu i poslije toga kući pakovale stvari. Enisa je izašla iz kuće između akšama i jacije. Ranije smo kod jedne prijateljice upoznale ženu, koja je Enisu htjela da uda za svog muža. Kasnije mi je pisala poruke o tome i ja na njih nisam odgovarala. Kada je kćerka nestala, sve sam to prijavila policiji”, kazala nam je majka djevojčice.

Kako tvrdi, ubijeđena je da je ovaj par odveo Enisu, jer, kako kaže, supruga tog muškarca mu je, kako je saznala, ranije “dovela” još jednu djevojku.

Enisa je prije izlaska iz kuće na sebi imala suknju, hidžab i patike. Svi koji su je možda vidjeli ili eventualno da znaju nešto o ovom groznom slučaju, neka se jave u najbližu policijsku postaju. Svaka informacija je veoma bitna.

Ratko Mladić

Ratko Mladić se uneredio u pritvoru, morali ga presvlačiti

Foto: Džemat u Haugesundu dobio novi izgled

Foto: Džemat u Haugesundu dobio novi izgled