in ,

SARAJEVO: Policija uhapsila fatalnu Samantu Hrustić, skupa sa svojim pomagačima ukrala 30 novčanika samo u januaru

Hrustić je priznala sve krađe te ih je preuzela na sebe, navodeći u policijskoj stanici da ostalo dvoje nemaju veze s krivičnim djelima.

Dvojica sarajevskih policajaca iz PU Centar danas su uhapsila tročlanu džeparošku bandu koja je danima operirala u SCC-u i oko njega. Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, samo u januaru u ovom tržnom centru su počinili 30 džepnih krađa.

Do hapšenja je došlo kada su građani primijetili džeparoše, od kojih su bile dvije žene i jedan maloljetnik, kako vade novac iz novčanika ukradenih od posjetilaca tržnog centra.

Pozvali su policiju, a patrola je bila na licu mjesta za nepune tri minute. Prišli su džeparošima sleđa i savladali ih. Kako nam je otkrio naš izvor, vođa grupe je poznata džeparošica Samanta Hrustić. Kod nje i saučesnika pronađeno je nekoliko mobitela te novac iz ukradenih novčanika.

Akcija je izvedena munjevito naočigled građana koji su navijali te su policajci koji su stavili lisice na ruke džeparošima dobili veliki aplauz.

Kako doznajemo, Hrustić je priznala sve krađe te ih je preuzela na sebe, navodeći u policijskoj stanici da ostalo dvoje nemaju veze s krivičnim djelima. Sve troje je zadržano u policiji, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac.

Stanovnici Wuhana na Facebooku objavljuju strahovite stvari

Objavljeni šokantni CT snimci: Evo šta koronavirus radi plućima