in ,

Saša Popović otkrio zbog čega je zaista Vanja Knežević diskvalifikovana!

Popović je zatim dao i primjere takmičara iz nekih prethodnih sezona želeći da objasni da je narod uvijek na strani slabijeg

Čelnik ”Granda” Saša Popović, gostovao je u jutarnjem programu Prve televizije kako bi objasnio cijelu pozadinu priče koja se dogodila prije dvije nedjelje u emisiji ”Zvezde Granda” između diskvalifikovane kandidatkinje Vanje Knežević i članice žirija Jelene Karleuše.

Na samom početku razgovora, Saša se dotakao historijata takmičenja, pa izjavio da nije mogao da zamisli da će šou imati istu popularnost i nakon 18 godina prikazivanja.

“Iznjedrili smo puno djece, imena i pjevača i sretan sam što oni danas imaju kuće, stanove porodice”, rekao je Popović pa nabrojao preko trideset imena poznatih Zvezda Granda, a zatim se dotakao i drugih pjevača.

“Tu su bili i Seka, braća Matić, Stoja, Jana i mnogi drugi. I budimo iskreni, da nismo iznjedrili sve te pjevače, ne znam kako bi se popunjavale muzičke emisije i na drugim televizijama.

Direktor ”Granda” ispričao je da je za 14 sezona emisije poslušao oko 105 hiljada kandidata, a da je kroz takmičenje prošlo preko dvjesta članova žirija, kao i da je trenutna šestorka najbolji sklop koji je mogao da napravi.

Diskvalifikacija Vanje Knežević nije jedina koja se dogodila tokom ovih godina, pa je tako Saša naveo još dva primjera.

Marija je prošle godine diskvalifikovala jednog svog kandidata, imala je sebi poznat razlog, a ja sam to učinio sa Nemanjom Stevanovićem i Milenom Ćeranić kada su bili učesnici rijalitija, objasnio je on.

Sporna situacija između Vanje i Jelene dogodila se u momentu kada je takmičarka dobila komentare da izgleda kao tetka, kao i opaske da se članu žirija ne upada u riječ dok govori, a nakon emitovanja, Vanji su na društvenu mrežu Instagram pristizale poruke podrške u kojima se najbrutalnije vrijeđala članica žirija Jelena Karleuša.

Saša je zatim ispričao cijelu pozadinu priče i razjasnio situaciju.

“Jelena je rekla to što je rekla, Vanja je podjelila taj sadržaj i zahvaljivala se, a to je neprimjereno i jeste za diskvalifikaciju. Uveče me je zvao njen otac, fin i učtiv čovek i molio me da vratim Vanju u takmičenje, i priznao da je njegovo dijete pogriješilo.

Sutradan sam zvao Jelenu koja je rekla da je vratim, i da neće da neko dijete zbog nje ispada. Međutim, kada sam video da je Vanja okačila da je takmičenje ”Zvezde Granda” mizoginija, mediokritet i prostakluk pa dodala da je sretna što je završila sa takvim vidom takmičenja, tada sam odlučio da je ne vratim”, objasnio je Popović.

Nakon toga, u emisiji su pušteni svi Vanjini nastupi od prvog do petog kruga, u kojima se moglo vidjeti da joj je do posljednje emisije, u prva četiri kruga, Jelena Karleuša davala samo vjetar u leđa, i najbolje moguće komentare koje jedan kandidat može da dobije, čak i u momentima kad Kneževićeva nije dobijala podršku od ostalih članova žirija, a Vanja je sve dočekivala sa osmjehom i riječima zahvalnosti.

Saša je zatim ispričao da je snimanje emisije u kojoj je učestvovala Vanja bilo 46 dana prije emitovanja, kao i da je par dana prije emitovanja ona bila na snimanju emisije ”Zvezde Granda Specijal”.

“Zašto tad nije rekla sve što je imala? Mogla je i da ne dođe. Zašto tad nije rekla mišljenje o takmičenju u kom se nalazi”, komentarisali su Saša i voditeljka jutarnjeg programa Bojana Ristivojević.

Popović je zatim dao i primjere takmičara iz nekih prethodnih sezona želeći da objasni da je narod uvijek na strani slabijeg.

“Kada je Braja rekao takmičarki Bucki da je debela, broj glasova joj je skočio sa 1500 na 55 hiljada! Isti slučaj je bio i kada je Keba rekao Milici Pavlović da ne zna da pijeva.

Jelena mi je u pauzi snimanja emisije u kojoj je bila Vanja rekla da je svaki njen komentar trebalo da bude podstrek Vanji da u sljedećoj emisji pokaže da pored pjevanja može dobro i da se obuče i bude zvezda.

Jelena Karleuša nije jedina koja je dobijala ružne novinske naslove. Isti slučaj doživio je i sam Popović jer su ga nazivali ucjenjivačem, a on je prosto objasnio o čemu se radi.

“Marijinih 19 kandidata je zbog situacije htjelo da napusti takmičenje. Ja sam rekao ako odu da ne mogu da dolaze u narednim sezonama.

Pa zamislite neko da otkaz na Prvoj televiziji i vas dvadeset novinara da otkaz zbog recimo Jovane Joksimović, a onda poslije godinu dana zovete da se vratite. Pa ne može to tako. To nije ucjena”, rekao je Saša.

Za kraj, Popović je za narednu sezonu obećao novu, šokantnu scenografiju, još bolji format i veću gledanost.

DOKUMENTARAC VEDADA IBIŠEVIĆA U petak premijerno na TV ekranima, film “Ispunjeni snovi”

Prof. dr. Esad Bajtal o odustajanju Bogićevića: Na put opšteg dobra isprsilo se licemjerno-interesno politikantstvo