Sastanak u vili pod nazivom “Mir”: Evo ko je sve od predstavnika iz RS stigao kod Aleksandra Vučića…

Zvaničnici RS boravili su danas u Vili pod nazivom “Mir” u Beogradu gdje ih je ugostio predsjednik te zemlje Aleksandar Vučić.

RS predstavljaju predsednica Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović i predsednik Vlade Radovan Višković, kao i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik. Prisutni su i Mirko Šarović, Nešić, Stevandić, Banjac, Selak, Višković te Crnadak iz PDP-a.

Delegaciju Srbije čine predsjednik i premijerka Srbije, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, predsjednik Skupštine Ivica Dačić, ministar finansija Siniša Mali i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Podsjetimo, Vučić je danas rekao da nije za nametnute odluke, ali da poštuje teritorijalni integritet BiH.

“Posebno imajući u vidu nametnute odluke odlazećeg visokog predstavnika Valentina Inzka i ono što je stav Srbije je da oktroisane i nametnute odluke nikada nisu dobre već da one moraju biti donesene u skladu sa saglasjem tri naroda u BiH i da je to suština Dejtonskog sporazuma, a ne nametanje rješenja i odluka”, naveo je Vučić.

VEZANI TEKST Nakon Beograda odmah je izgleda uslijedio “preokret”: Milorad Dodik tvrdi da se ipak sastaje sa Christianom Schmidtom

“Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH, ali i RS u okviru nje i nastavit će da se u skladu s obavezama koje ima iz Aneksa 10 Dejtonskog sporazuma, na takav način odgovorno ponaša”, kazao je između ostalog Vučić.

VEZANI TEKST: Aleksandar Vučić: “Lično dobro poznajem Christiana Schmidta, mislim da više neće biti korištenja bonskih ovlasti”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.