Seadu Tahiroviću određen jednomjesečni pritvor za ubistvo u Nedžarićima

Podsjećamo: Tahirović je u četvrtak, 20. februara, nožem usmrtio Almira Škrijelja. Obojica su zaposlenici Studentskog centra Nedžarići.

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Seadu Tahiroviću osumnjičenom da je ubio Almira Škrijelja u Studentskom domu u Nedžarićima.

Tahirovićev advokat Izet Baždarević rekao je Srni da se na saslušanju održanom juče Tahirović branio šutnjom.

“Na ročištu, kojim je predsjedavao sudija za prethodni postupak Igor Todorović, moj branjenik nije dao izjavu, jer je bio u šoku. Nije bio dovoljno skoncentrisan da da izjavu, da opiše šta se desilo”, pojasnio je Baždarević.

Advokat je rekao da će Tahirović vjerovatno naredne sedmice dati izjavu.

“Dok dođe malo sebi, dok ja s njim obavim razgovor, dok se pripremimo da ispriča šta se desilo. On jeste lišio života ovog čovjeka i njemu se stavlja na teret da je počinio krivično djelo iz člana 166 Krivičnog zakona BiH”, rekao je Tahirovićev advokat.

On je pojasnio da je za to krivično djelo zaprijećena kazna zatvora u trajanju od najmanje pet godina.

Podsjećamo: Tahirović je u četvrtak, 20. februara, nožem usmrtio Almira Škrijelja. Obojica su zaposlenici Studentskog centra Nedžarići.

Osumnjičeni za ubistvo u Studentskom domu Nedžarići 20. februara je bio u bijegu. Policija je intenzivno tragala za njim.