Sebija Izetbegović zvanično ulazi u politiku, za nju možete i glasati: Evo na koju poziciju se kandidovala!

Posljednje Vijesti

Stranka demokratske akcije (SDA) predstavila je imena nosioca lista za Parlament Bosne i Hercegovine, kao i za ostale nivoe vlasti, objavljeno je na službenoj stranici te stranke.Izbornu jedinicu koja obuhvata HNK za Parlament BiH predvodi Edin Mušić, Izbornu jedinicu iz Kantona Sarajevo i BPK nosi Denis Zvizdić.

Izborna jedinica 4, koja obuhvata SBK i ZDK, nosi Nermin Mandra, aktuelni načelnik Kaknja Izborna jedinica 5, koja obuhvata Tuzlanski kanton i Brčko Distrikt, nosi potpredsjednik Safet Softić. Izbornu jedinicu 2 iz bh. entieteta RS nosi zamjenik predsjednika SDA i državni ministar civilnih poslova Adil Osmanović.

Parlament FBiH

U Izbornoj jedinici 2 za Parlament FBiH nosilac liste SDA je Rahim Gadžić, u Izbornoj jedinici 3 to je Ibrahim Zukić, u Izbornoj jedinici 4 je Denijal Tulumović, Izborna jedinica 5 – premijer Vlade ZDK Miralem Galijašević, u Izbornoj jedinici iz istog kantona za Kakanj, Vareš, Olovo, Visoko i Brezu nosilac liste je je Mirsad Zaimović, Eldar Čomor je nosilac iz Izborne jedinice 7, Melika Mahmutbegović Izborna jedinica 8, Izborna jedinica 9 je Osman Ćatić.

SDA nama liste u Izbornoj jedinici 10, koja obuhvata Posušje, Grude, Široki Brijeg i Ljubuški.

Nosilac liste u Izbornoj jedinici 11 je Asim Sarajlić, a u Izbornoj jedinici 12 je Vildan Hadžić.

Dr. Sebija Izetbegović, supruga predsjednika SDA Bakira Izetbegović je druga na listi Izborne jedinice 11 za Parlament FBiH.

Narodna skupština RS

Nosilac liste za Narodnu skupštinu RS-a u Izbornoj jedinici 1 je Senad Bratić, Izbornoj jedinici 2 Esad Sajkić, a Edin Ramić je nosilac liste ispred Zvornika, Osmaka, Šekovića i Vlasenice. Muhamed Dugalija je nosilac liste u Izbornoj jedinici 8, a Ibrahim Drljević liste u Izbornoj jedinici 9.

Kanton Sarajevo

Aktuelni načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić predvodi listu za Skupštinu Kantona Sarajevo, Bego Gutić predvodi listu za Skupštinu Tuzlanskog Kantona. Aida Obuća nosi listu za Skupštinu SBK.

SDA će ponuditi ukupno 289 kandidata za kantonalne skupštine, 119 kandidata za Parlament FBiH, 71 za Narodnu skupštinu RS-a, 21 kandidata za Parlament BiH iz entiteta RS te 40 kandidata za Parlament BiH iz entiteta FBiH – prenos Tip.ba.

Leave your vote

1 razmišljanje na “Sebija Izetbegović zvanično ulazi u politiku, za nju možete i glasati: Evo na koju poziciju se kandidovala!

  1. ova Sebija Je najvece zlo I hostaplerka Koja Je skinula GOlubovacke opanke I sljegla u Sarajevo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.