in ,

Selektora Italije pitali da prokomentariše BiH, Grčku i ostale protivnike: Njegov je odgovor razbjesnio sve

Roberto Manćini priznao je da je Italija “dobro prošla” na žrijebu za Evropsko prvenstvo 2020. godine.
“Azuri” će u kvalifikacionoj grupi J odmjeriti snage sa Bosnom i Hercegovinom, Finskom, Grčkom, Jermenijom i Lihtenštajnom, a selektor Manćini poručio je da je “vrijeme da se Italijani vrate na mjesto koje im pripada.”

“Dobar žrijeb”, izjavio je Manćini, ne komentarišući buduće rivale iz grupe, sretan što njegova selekcija neće morati da igra sa starim rivalom, Njemačkom.

“Kada smo izbjegli Nijemce, dobrodošao je bio svaki tim. Moramo da se kvalifikujemo na EP i shvatimo da sve utakmice moramo da dobijemo, kako bismo napredovali na FIFA rang listi, te sljedeće kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo dočekali na boljoj poziciji”, naglasio je.

Italijanski novinari su inisistirali da Manćini kaže barem nešto o protivnicima u grupi, ali je on to arogantno odbio rekavši: Meni je dovoljno da nema Njemačke.

Prilično bahato i arogantno od Manćinija.

Protekli šampionat svijeta u Rusiji bio je potpuni šok za Italijane, koji su prvi put poslije pola vijeka propustili Mundijal.

“Naša istorija je nešto drugo, a ne propuštanje Svjetskog prvenstvo 2018. godine. Ali, takve stvari se dešavaju. Uvijek smo se borili za sami vrh, četiri puta bili smo prvaci svijeta, takođe i evropski šampioni”, poručio je Manćini, te dodao:

TROFEJI ITALIJE
– Svjetsko prvenstvo – 4 (1934, 1938, 1982, 2006)

– Evropsko prvenstvo – 1 (1968)

– Kup Konfederacija – 1 (2013)

– Olimpijske igre – 1 (1936)

“To je naša istorija i moramo da se vratimo na mjesto koje nam pripada. Možda će potrajati, ali stvari idu na bolje. Momci igraju dobro i na pravom smo putu”, optimistično je Manćini najavio povratak Italijana u vrh evropskog i svjetskog fudbala.

Poslije obaveza u Ligi nacija, gdje su Italijani u grupi sa Portugalijom i Poljskom zauzeli drugo mjesto, slijedi reprezentativna pauza.

“Ono najgore je iza nas i možemo slobodno reći da smo ponovo rođeni. Italijani imaju talenta, tako da možemo daleko bolje. Predstojeći period biće najteži, s obzirom da igrače neću vidjeti do marta, tako da se nadam da će ostati u dobroj formi u svojim klubovima”, zaključio je selektor “azura”.

Podsjetimo, prvenstvo Starog kontinenta biće održano prvi put u 12 evropskih gradova, i to od 12. juna do 12. jula 2020. godine.

 
Zaprosio djevojku, osramotio se, a sada ga još traži i policija

Ilahija u Pravoslavnoj crkvi: Pravoslavci se na ovaj način zahvalili svojim prijateljima muslimanima