in ,

Šemsudin Mehmedović se oglasio nakon isključenja Aljoše Čampare iz SDA

Mehmedović pojašnjava da je postupak smjene ministra u Vladi Federacije BiH kompleksan

Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine i funkcioner Stranke demokratske akcije, komentarisao je za N1 posljednja dešavanja u SDA i isključenje Aljoše Čampare iz stranke.

Mehmedović pojašnjava da je postupak smjene ministra u Vladi Federacije BiH kompleksan.

Kao što je poznato, Čampara obnaša funkciju ministra unutrašnjih poslova, a Mehmedović podsjeća da smjenu trebaju potpisati i predsjednik i potpredsjednici FBiH.

“Mislim da SDA ne bi trebala ulaziti u takve izazove, bez da zna krajnji ishod. Hoće li imati blagonaklonost predsjednika FBiH i jednog potpredsjednika, nisam baš siguran”, rekao je ovaj visoki funkcioner SDA.

“Vlada FBiH će funkcionisati i bez ministara SDA. Mislim da SDA nosi ogroman teret odgovornosti za funkcionisanje, odnosno nefunkcionisanje FBiH, a sa druge strane njen politički uticaj u Vladi FBiH je zanemariv”, rekao je Mehmedović.

Mehmedović je podsjetio da je SDA već ostala bez dva ministra u Vladi FBiH.

“Mislim da u Vladi FBiH, koalicija HDZ-SBB nosi ključni dio odgovornosti”, rekao je ovaj funkcioner SDA.

Mehmedović je dodao da ne treba dodatno destabilizovati ni Vladu FBiH, a kako kaže, ni smanjivati politički uticaj SDA. Komentarišući isključenje Aljoše Čampare iz SDA, kaže, najlakše je isključiti one koji drugačije misle, s druge strane dodaje, Čampara je potpisom za smjenu Vlade KS dao formalni razlog za njegovo isključenje.

“Ovo je još jedna destabilizacija političkih prilika u BiH, a pogotovo unutar najsnažnije političke partije u BiH, smatram da će to imati nesagledive poslijedice po stabilnost BiH, i njen evroatlanski put”, rekao je Mehmedović.

(N1)

Neobična tužba protiv Brad Pitta: Obećao da će je ženiti, pa pobjegao

Lejlin prosjek ocjene bio je 10: Studentica iz BiH primljena na prestižni univerzitet sa punom stipendijom