in ,

SENZACIJA Bh. trener preuzima njemački Schalke

Nekadašnji fudbaler banjalučkog Borca, koji je dugi niz godina bio asistent Jürgenu Kloppu, itekako je poznato trenersko ime u Njemačkoj

Iskusni holandski stručnjak Huub Stevens nedavno je imenovan za novog trenera Schalkea, no 65-godišnji trener tek je privremeno rješenje na ovoj funkciji.
Kako javlja Sky jedan od glavnih trenera Rudara je bosanskohercegovački stručnjak Željko Buvač. Nekadašnji fudbaler banjalučkog Borca, koji je dugi niz godina bio asistent Jürgenu Kloppu, itekako je poznato trenersko ime u Njemačkoj.

Buvač je bio desna ruka sadašnjem treneru Liverpoola u Mainzu, Borussiji Dortmund, a i kasnije na Anfieldu, gdje se desio raskol između dvojice stručnjaka.

Tada je, makar prema zvaničnoj verziji, Buvač želio odmoririti do kraja sezone zbog ličnih razloga, no kasnije se spekulisalo da je ciljao na poziciju menadžera Arsenala.

Buvačev konkurent za trenera koji će Schalke uvesti u narednu sezonu je Roger Schmidt, a spominjao se i David Wagner koji je do januara sjedio na klupi Huddersfielda, dok se govorilo i o imen Gerarda Seoanea koji treniera Young Boys.

NEVJEROVATNO Pogledajte šta sa loptom radi sin Cristiana Ronalda

KAKAV ŠOK U Njemačkoj uhapšen Adnan Ćatić!