in , ,

Sergej Barbarez objavio sliku sa Emirom Spahićem uz emotivnu poruku

Barbarez se javno zahvalio Spahiću na podršci

Sergej Barbarez objavio je fotografiju sa Emirom Spahićem uz emotivnu poruku.

“Ubjeđenost u nekoga / nešto je jača od bratstva” poručio je Barbarez.

Spahić i Barbarez dugogodišnji su prijatelji još od prvih dana provedenih zajedno u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Upravo je Spahić kao član stručne komisije za izbor selektora reprezentacije BiH predložio Barbareza kao najbolje rješenje za nasljednika Dušana Bajevića – piše reprezentacija.ba.

Naši izvori govore kako Barbarez ne stoji baš najbolje pred 4. januar i sjednicu Izvršnog odbora FS BiH na kojoj će se izabrati selektor, pa ova objava možda stiže kao zahvala Spahiću na bezrezervnoj podršci.

Protivnici Barbarezovog izbora u vrhu FS BiH, uz trenersko neiskustvo i protivljenje BH Fanaticosa, kao jedan od argumenta protiv navode upravo bojazan da ga je Spahić za selektorsku funkciju predložio zbog prijateljskih veza, a ne po stručnom kriteriju.

Spahićeva odluka je potpuno jednaka pulsu javnosti, jer navijači, te većina igrača u reprezentaciji su sasvim jasni – žele Sergeja Barbareza na klupi reprezentacije jer vjeruju kako bi svojim autoritetom i renomeom pokušao vratiti naš fudbal i državni tim na pravi kolosjek.

“Drugostepena” komisija za izbor selektora u sastavu Elvedin Begić, Milorad Sofrenić, Ivan Beus, Vico Zeljković i Irfan Durić će do ponedjeljka spremiti jedno kandidatsko ime kao prijedlog za Izvršni odbor.

Upućeni govore kako će se selektor odlučiti praktično direktnim dogovorom starog i novog predsjednika FS BiH, uz kompromisni kadrovski raspored drugih funkcija u ostalim selekcijama BiH.

Kćerka Mustafe Nadarevića oduševila javnost nakon zemljotresa u Hrvatskoj

Katastrofa u Norveškoj, pokrenulo se klizište i izazvalo havariju!