in , ,

Sergej Barbarez: Vjerujem da mogu pomoći reprezentaciji

On je rekao da je obavio razgovore sa Fudbalskim savezom BiH

Sergej Barbarez, bivši reprezentativac BiH, te potencijalni novi selektor fudbalske A reprezentacije BiH oglasio se na društvenim mrežama povodom navoda da je uz Bugarina Ivaylo Peteva najozbiljniji kandidat za preuzimanje funkcije.

On je rekao da je obavio razgovore sa Fudbalskim savezom BiH, te im predstavio svoj plan i viziju budućeg izgleda A reprezentacije i generalnog razvoja bh. fudbala.

“Razgovori su bili korektni i konkretni, i vjerujem da mogu pomoći reprezentaciji da se vrati pozitivna atmosfera i krene ka nekom boljem vremenu. Na kraju, kakav god bio rasplet aktuelne situacije, svima nam zajednički cilj mora biti napreda reprezentacije i fudbala u BiH uopšte”, napisao je Barbarez.

“Hvala vam na velikom broju poruka i poziva podrške, koja ustvari nikad nije bila upitna, i koja nas je uvijek vezala i davala ogromnu snagu”, zaključio je Barbarez.

Emir Spahić i Zvjezdan Misimović, proslavljeni reprezentativci BiH i članovi stručne komisije Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) za izbor selektora proteklih dana obavili su razgovore sa petoricom kandidata. Nakon što su zvanično pričali i sa Sergejom Jakirovićem, Husrefom Musemićem te Amarom Osimom, skratili su listu pa će članovi Izvršnog odbora N/FS BiH na sjednici u utorak odlučivati između miljenika navijača i ”ikone” nacionalnog bh. tima Barbareza i Peteva, nekadašnjeg trenera zagrebačkog Dinama i bivšeg selektora Bugarske.

Christian Schwarz-Schilling: Joe Biden bi u BiH mogao pokrenuti stvari s mrtve tačke

Ermedin Demirović postigao prvijenac u Bundesligi: Pogledajte kakvog majstora dobija reprezentacija BiH!