in , ,

Sergej Sergio Šotrić ljut nakon izbora u Mostaru: “Obavještavam javnost da ću objaviti i vlastita saznanja o izbornim manipulacijama!”

Sergej Sergio Šotrić, kandidat na gradskoj listi “Koalicije za Mostar 2020”

Sergej Sergio Šotrić, kandidat na gradskoj listi “Koalicije za Mostar 2020”, smatra da je nečuveno da pet dana nakon održavanja lokalnih izbora u Mostaru, još nema ni preliminarnih rezultata, a dokazi o brojnim nepravilnostima prilikom glasanja 20.12. teško su kompromitirali cjelokupan izborni proces.

– Jedini način na koji bi u sadašnjem trenutku uopšte bilo moguće ispraviti barem jedan dio nepravilnosti i devijacija izbornog procesa, što bismo bili obavezni učiniti prema glasačima, jeste ponovno otvaranje SVIH vreća sa glasačkim listićima i brojanje SVIH glasova, u prisustvu stranačkih i međunarodnih posmatrača – poručuje Šotrić.

Naglašava kako nije tajna da su velike vladajuće partije, iz oba dijela grada (“ovdje želim da budem slikovitiji, mada je za mene Mostar jedan”) jedine imale infrastrukturu i poziciju, da čine mahinacije, “što niko od nas građana, koji želimo živjeti iskonski slobodarsko-demokratski društveni poredak, ne može (i u skladu sa važećim zakonodavstvom) ne smije podržavati”.

– Obavještavam mostarsku, bosanskohercegovačku i međunarodnu javnost da ću narednih dana objaviti i vlastita saznanja o izbornim manipulacijama u Mostaru – dodao je Šotrić.

Čitajte i ovo: Zastupnik u BiH kolegi čestitao Božić, skoro došlo i do fizičkog sukoba

Željko Komšić otvoreno na televiziji uživo otvoreno progovorio o promjeni visokog predstavnika Valentina Inzka: “To neće biti jednostavno, pogotovo zbog Rusije…”

Milorad Dodik se konačno oglasio iz bolnice, otkriveni su najnoviji detalji o njegovom zdravstvenom stanju!