Severina RASPLAKALA region porukom koju je poslala svom sinu: “Mogu osvojiti svijet dok me ti držiš za ruku!”

Zabava Ženska posla

Najveći udarac za hrvatsku pjevačicu uslijedio je kada joj je krajem prošle godine oduzeto starateljstvo nad sinom. Dijete je nepravosnažnom odlukom suda pripalo ocu Milanu Popoviću.

Za pjevačicu Severinu Kojić 2012. godina ostaće zauvijek zabilježena u životnom kalendaru kao godina najveće životne radosti. Tada joj se ostvario najveći san, postala je majka dječaku Aleksandru, koji je odmah postao cijeli njen svijet.

U intervjuu koji je dala u danima dok je iščekivala rođenje svog sina istakla je da trudnoća nešto najbolje što je doživjela.

– Prošle godine je trebalo da pjevam “ovo će biti dobra godina predosjećam”. Godinu 2011. pamtiću po voljenom čovjeku, po trudnoći, hej, svojoj prvoj trudnoći – po naljepšem osjećaju u svom životu do sada! Eh, da sam znala da je to tako dobro – rekla je tada Severina.

Međutim, naredne godine su donijele razvod od Milana Popovića sa kojim je i dobila sina Aleksandra. Godinama su se borili za starateljstvo, a najveći udarac za hrvatsku pjevačicu uslijedio je kada joj je krajem prošle godine oduzeto starateljstvo nad sinom. Dijete je nepravosnažnom odlukom suda pripalo ocu Milanu Popoviću. Severina ima pravo da nasljednika viđa nekoliko puta sedmično i svakog drugog vikenda i ona tu odluku suda poštuje. Ovaj životni udarac učinio je da se više ničega ne boji, pa je istakla da je svom sinu potrebna zdrava i prisebna.

– Sve sam očekivala, ali samo ne ovo. Istina, bojala sam se, pogotovo nakon tog zadnjeg ročišta i to iščekivanje odluke je bilo najgore, ali, sada me više ničega nije strah. U životu sam doživjela dosta stvari zbog kojih sam se najčešće sramila zbog drugih, rijetko zbog sebe. Ali, to je život i ovo je takođe jedno veliko iskušenje koje ću svakako izdržati jer mom djetetu trebam onakva kakva ja jesam, a to je dobra, zdrava i prisebna majka, bez obzira na to što piše u toj presudi. To su samo neka slova i kao što je Tito rekao: Ne priznajem njihov sud, ali ću ga poštovati. Nema mi druge. Ničega se više ne bojim – rekla je tada pjevačica.

Severina broji dane do susreta sa sinom, a momenti razdvojenosti su joj poput vječnosti:

– Prošlo je 54 dana i prošlo je „88 sati“.. Prošla je vječnost dok oni „skijaju“… Za ovog života sam puno puta doživjela nepravdu. Bližnji su prodavali moju intimu za male novce, a za velike i sami znate što se sve može dobiti… Ipak, 28.11.2019. na ovom licu je bilo najviše nepravde i tuge. Prošla su 54 dana tuge… Ali u tim danima tuge je bilo „88 sati“ veselja i 54 dana njihove sramote. A mater mi je dobro rekla: „Nemoj da te Niko i Ništa rastuži. Niko i Ništa su me tog 28.11. prevarili i uvalili mi svoju tugu i sramotu, ali nisu mi mogli skinuti osmijeh… ni s ove fotografije, a ni s brojnih mojih nefotografisanih osmijeha. Jer Niko i Ništa zauvijek ostaju Niko i Ništa. Ponekad postanu Niko i Nešto… Možda trenutno „slučajno“ skijaju, ali nas ne mogu sve preveslati. Ne dajte da vam Niko i Ništa uvale svoju sramotu i tugu i skinu osmijeh s lica. Meni nikad nisu… ni sad nisu… niti će… Hvala Bogu! – napisala je Severina nedavno na svom Instagram profilu.

Leave your vote