in ,

Sin Nasera Keljmendija predao se sarajevskoj policiji

Liridon Keljmendi, za kojim je Općinski sud u Sarajevu raspisao potjernicu zbog krivičnih djela nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda, predao se jučer sarajevskoj policiji.

Nakon predaje, Keljmendi je predat u nadležnost postupajućeg tužioca. Danas je održano i ročište za određivanje pritvora te se očekuje da se Sud očituje o ovoj mjeri.

Ovu informaciju potvrdio nam je i njegov advokat Almir Bibić.

“Tačno je da je moj branjenik pristupio u prostorije Općinskog suda sa mnom kao njegovim advokatom, a ne u MUP ili Tužilaštvo. Moj branjenik se sumnjiči za djela nasilničko ponašanje i teške tjelesne povrede i smatramo da Tužilaštvo osnov sumnje, kada je moj branjenik u pitanju, temelji na pretpostavkama i indicijama, što ćemo dokazati u toku postupka. Također želim da istaknem da moj branjenik nije bio u bijegu, imao je smrtni slučaj u porodici, preminuo mu je amidža i to je bio razlog njegovog ranijeg nepristupanja. Da je bio u bijegu, kako Tužilaštvo navodi, ne bi dobrovoljno pristupio, odnosno se predao. Odbrana će još sutra uložiti žalbu kako na navode osnova sumnje tako i na posebne pritvorske razloge – kazao nam je Bibić.

Trump uputio izuzetno oštro pismo. U većem dijelu spominje BiH

Rusija se isključuje s globalnog interneta. Razlog je vrlo čudan