in

Sin Sinana Sakića pušten iz zatvora: Rašidu je jedina prava utjeha to što je na kraju uspio da se pomiri sa ocem

Sinan Sakić
Sinan Sakić

Sinanov nasljednik se iskreno pokajao za sve greške koje je napravio u životu, a pogotovo za stres i probleme koje je nanio nekadašnjem kralju Južnog vetra

Najstariji sin Sinana Sakića, Rašid Sakić, pušten je iz zatvora! Kako Kurir saznaje, on je sredinom aprila ove godine izdržao dvanaestogodišnju zatvorsku kaznu u Novoj Skeli u Padinskoj skeli, na koju je osuđen zbog pokušaja ubistva.

Iako se njih dvojica godinama nisu viđali, pjevačevog nasljednika veoma je potresla njegova smrt, pa se očekuje da Rašid u ponedjeljak dođe u Loznicu na sahranu.

Sinanov nasljednik se iskreno pokajao za sve greške koje je napravio u životu, a pogotovo za stres i probleme koje je nanio nekadašnjem kralju Južnog vetra.

– Sakića godinama grize savjest, zbog čega nema mira. Svjestan je činjenice da je i on djelimično zadavao ocu glavobolje kada se bavio mutnim radnjama, a kasnije i kada je uhapšen. Sinan nije odobravao to što je radio i javno ga je krivio i smatrao da treba da ispašta za napravljene greške, iako mu se duša razarala – otkriva naš izvor i dodaje da su njih dvojica poslije Rašidovog izlaska iz zatvora bili u korektnim odnosima.

Emotivan susret

– Prvi susret je bio jako emotivan i stresan, protekao je u zagrljajima i izvinjenjima. Rašidu je sada jedina utjeha to što je uspio da se pomiri s ocem pre njegove smrti – rekao je sagovornik Kurira.

Kada je Sinan u oktobru prošle godine završio u bolnici u Tuzli, Rašid je zatražio dozvolu u zatvoru da pod policijskom pratnjom obiđe oca da bi se s njim oprostio jer je mislio da mu se bližio kraj. Preko advokata je uputio molbu da mu dozvole da otputuje u BiH kako bi vidio pjevača bar na pola sata, ali navodno nije uspio u toj namjeri.

S druge strane, od Sakića se tada nisu razdvajala njegova djeca Đulkica i Alen iz braka sa suprugom Sabinom, kao i njeni sinovi Ernest i Elvis iz zajednice u kojoj je bila prije pjevača. Rašidov rođeni brat Meda, koji je iz Sinanovog prvog braka, takođe je sve vrijeme bio uz njega.

Presuda

Rašid Sakić je inače ravosnažno osuđen na 12 godina zatvora jer je ubio Dragoljuba Despotovića i pokušao da likvidira Radomira Lazića 22. maja 2002. u Loznici.

Sinan Sakić gušio se u suzama svaki put kad je pjevao pesmu „Sine moj“, koju u originalu izvodi njegov prijatelj Muharem Serbezovski. Pjevač je tu numeru posvetio svom sinu Rašidu, koji ga je svojim postupcima ujeo za srce.

„Molio sam svoju sudbu, sine moj, da porasteš pored mene, sine moj, kol‘ko li je sretan tata, sine moj, s pjesmom spava i budi se, sine moj“, glasi dio pjesme.

Kada se dogodio Rašidov zločin, pjevač je imao nastup u Švajcarskoj.

– Počeo sam da plačem. Ja sam profesionalac. Na nastupu sam, smijem se, a kad siđem dole, plačem kao malo dijete. Bilo me je sram da izađem na ulicu. Kad sam se vratio iz Švajcarske, sin mi je bio u bolnici. Nisam otišao da ga posjetim. Bio sam povrijeđen. Bilo mi je žao, kako je moglo da dođe do takve situacije između njih dvojice? Spavali su zajedno. Kako je to moglo da se desi? Rekao sam: „Ni u snu ne idem.“ Samo jednom u životu sam otišao kod njega u zatvor. Svako neka nosi svoj teret. Ako mu nešto bude trebalo, ja ću mu dati, poslaću mu, ali više neću dolaziti – rekao je legendarni pjevač svojevremeno.

Klađenje

Dječak ukrao očevu karticu i potrošio 179 hiljada KM na klađenje

RADA SE VIŠE NE POJAVLJUJE SA HARISOM U JAVNOSTI, A EVO I ZAŠTO!