in ,

SKANDAL U AMERICI Simpatizeri Donalda Trampa napali pokrivenu Bosanku: Neću lagati, bilo je strašno

Aida Mačkić, rodom iz Bosne i Hercegovine, koja je tokom agresije na našu zemlju izbjegla sa porodicom u SAD, protestovala je u Tampi tokom posjete predsjednika Donalda Tumpa.

Mačkić je, zajedno sa pet drugih osoba, uzvikivala “Imigrantska prava su ljudska prava. Sram te bilo”, nakon čega su nju i njene prijateljice napali simpatizeri američkog predsjednika.

Aida, tridesetpetogodišnja majka četvero djece, strpljivo je sa osmijehom na licu stajala, dok su Trampove pristalice oko nje uzvikivale “Izgradi taj zid”, misleći na zid na granici s Meksikom koji je Tramp obećao izgraditi tokom predizborne utrke.

– Nisam vjerovala da ću na svojoj koži osjetiti ovoliki bijes osoba koje me i ne znaju. Osjetiti takvu vrstu agresije i ljutnje upućenu osobama koje mirno protestuju je apsolutno zastrašujuće i plaši me razmišljati o tome u kakvom svijetu moja djeca odrastaju, rekla je Mačkić za Tampa Bay Times.

Inače, Mačkić radi kao koordinator za međuvjerska pitanja u Vijeću za američko-islamske odnose u Tampi – prenosi Avaz.

Dok je američkim medijima davala izjavu, Trampove pristalice su joj dobacivale i prijetile jer je pokrivena.

– Kada smo upale među tolike ljude osjećale smo se kao da smo u stomaku neke zvijeri. Neću lagati, bilo je strašno. Trebamo se boriti za prava svakog čovjeka, bez obzira na njihovu religijsku pozadinu, seksualnu orijentaciju ili mjesto odakle dolaze”, dodala je.

“Nadam se da sam pružila snagu svojim sestrama muslimankama koje su pokrivene i pokazala da još uvijek imamo pravo na slobodu govora, te da se nikada ne plašimo ustati u borbi za pravdu”, poručila je Mačkić, zaključila je za Tampa Bay Times.

Zlatan Ibrahimović poslao poruku na bosanskom jeziku i “zapalio” društvene mreže

OSTVARUJE SE STRAVIČNO PROROČANSTVO: Da li je ovo prvi znak kraja svijeta?