in ,

Skandal u Parlamentu, prekinuta sjednica: Gasal-Vražalica Lovrinoviću – Jeste li u homo ili hetero odnosu s vašim predsjednikom?

Maja Gasal Vražalica
Maja Gasal Vražalica

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH prekinuta je već na prvoj tački dnevnog reda, u okviru koje se raspravljalo o prijedlogu SDS-a da se ukinu akcize na gorivo u visini od 18 feninga po litru.

Do prekida je došlo nakon oštrog verbalnog sukoba između Maje Gasal-Vražalice, zastupnice DF-a, i Nikole Lovrinovića, predsjedavajućeg Kluba poslanika HDZ-a BiH.

Lovrinović je, nakon što je Gasal-Vražalica izrekla niz kritika na račun HDZ-a, kazao zastupnici DF-a da ona mrzi i ne poštuje političku volju hrvatskog naroda i da je osim evidentnih problema sa svojim stranačkim šefom, jedino s njim zajendičko ima to što mrzi HDZ i što je uvijek protiv te stranke.

Gasal-Vražalica je izrazila žaljenje što Mladen Bosić, predsjedavajući Doma, ne opomene Lovrinovića.

– Meni je žao što Vi nećete da opomenete kolegu. Ovo je treći put da Lovrinović iznosi lažne tvrdnje da ja mrzim nekog. On iznosi laži, ima li on neku mašinicu koliko ko koga voli ili mrzi. To je trošenje vremena, kada čovjek samo pomisli na Nikolicu Lovrinovića. Ja ne znam je li on u klimaksu, je li njemu rade hormoni, je li on zaista ima opsesiju – kazala je Gasal-Vražalica.

Nju je pokušao opomenuti i prekinuti Bosić, no ona je ustrajala u svom obraćanju. U jednom momentu je aludirala na to da su Lovrinović i Dragan Čović u homoseksualnom odnosu.

– Krivo mi je što sam ikad digla ruku da gospođa Krišto sjedne s ove strane, jer je tada bila ta stranačka volja, da se uđe u vlast da bi se podržao neko. A, gospodine Lovrinoviću, to što ste vi opterećeni u kojem odnosu sam ja unutar svoje stranke, to je jadno i bijedno. Najpametnije bi bilo da pričate u kojem ste odnosu Vi sa svojim predsjednikom. Jeste li homo ili hetero – kazala je Gasal-Vražalica – prenosi Avaz.

Nakon ovoga, Gasal-Vražalica je zatražila polusatnu pauzu, a predsjedavajući Doma Mladen Bosić predložio je da sjednica bude prekinuta i da se nastavi 26. jula – prenosi Avaz.

Potresne ispovijesti svjedoka otmice bebe kod Sarajeva: Misteriozna žena sa maskom na licu i maramom na glavi prevarila cijeli komšiluk

Horor detalji o migrantima u BiH šokirali državu: Roštiljaju patke, građani zgroženi – Mi to ni u ratu nismo jeli!