SKANDALOZAN ISTUP SDP-ovog KANDIDATA DAMIRA NIKŠIĆA: “Samo da uđe u Predsjedništvo, Dodik će biti najveći bh. patriota”

Vijesti

“Slobodni umjetnik” Damir Nikšić, kako samog sebe voli titulirati, u maju ove godine pristupio je SDP-u te je u oktobru je kandidat za Skupštinu Kantona u Sarajevu.

U intervju koji je dao za sarajevski portal Source.ba, Damir Nikšić pokazuje da ima veoma čudne političke uzore.
Pronašao neočekivanog saveznika u Miloradu Dodiku

Naime, iako Milorad Dodik već godinama najavljuje otcjepljenje RS-a, huška, prijeti, psuje, diže nacionalne tenzije u BiH te čini sve kako bi destabilizirao i oslabio ovu državu, SDP-ov kandidat za njega ima samo riječi hvale.

Tako Nikšić ističe da priželjkuje da Dodika vidi u Predsjedništvu BiH za kojeg tvrdi da će biti “najveći bh. patriota” ako uđe u ovu najvišu državnu instituciju, iako predsjednik RS-a najavljuje upravo suprotno. Pored toga, Nikšić pokazuje divljenje i prema Dodikovoj ekonomskoj politici, te tvrdi:

“Ono što je Dodik predlagao prije deset godina, to ja sada predlažem, a to je da zatvorimo granice, razvijemo svoju proizvodnju i kažemo Evropi ‘izvinite’”.

Dakle, Nikšić smatra da ključ za ekonomski razvoj i napredak bh. društva leži u izolacionizmu od Evrope i praksama Sjeverne Koreja. Koliko je upravo takva politika koju je propagirao Dodik nanijela štete manjem entiteta pokazuje i činjenica da se radi o entitetu čiji je BDP na nivou Kantona Sarajevo, s najvećim stepenom samoubistava u regiji i s sa stranim investicijama koji čine tek nekih petnaestak posto u odnosu na one u Federaciji BiH.
“Slobodni umjetnik” Damir Nikšić, kako samog sebe voli titulirati, u maju ove godine pristupio je SDP-u i u oktobru je kandidat za Skupštinu Kantona u Sarajevu. Pažnju javnosti stekao je kreveljenjem na YouTubeu, a prije SDP-a svoju kandidaturu na izborima ponudio je Našoj stranci, no oni su ga bez razmišljanja odbili.

Leave your vote