in ,

Skandalozno: Predsjednik Federacije BiH na Thompsonovom koncertu

Marinko Čavara
Marinko Čavara

Marko Perković Thompson posljednjih nekoliko mjeseci imao je velikih problema s organizacijom svojih nastupa u brojnim evropskim zemljama. Ovom fašisoidnom, ali unatoč svemu, popularnom muzičaru zabranjen je koncert u Sloveniji pa onda i u Njemačkoj, čak nije dobrodošao ni u pojedine djelove Hrvatske.

Potresna priča Senada Hadžifejzovića: Legenda ovo nije zaslužila, fuj!

Ali u Bosni i Hercegovini je čest i rado viđen gost, ne u svim njenim dijelovima, ali tamo gdje živi hrvatsko stanovništvo u svakom slučaju da. Tako je bilo i sinoć. Perković je održao koncert u Novom Travniku, a sve ono dobro što se u ovom dijelu Srednje Bosne gradilo proteklih dvadeset godina ugroženo je zbog nekoliko sati nacionalističke muzike.

Da se razumijemo, Thomson nije ni U od umjetnika, ali zbog mržnje u svojim pjesmama, prije svega prema Srbima iz Kninske Krajine, on je davno prevazišao okvire normalnog i postao jedna vrsta simbola fašizma na ovim prostorima.

Zabrana u BiH nema, a kako će ih i biti kad u vrhu vlasti postoje ljudi koji rado slušaju i uživaju u ovakvim manifestacijama. Tako je u Novom Travniku sinoć prisustvovao predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sa sve službenim obezbjeđenjem koje plaćaju građani Bosne i Hercegovine glavom i bradom. I džepom.

Uživao je Čavara nekoliko sat, vjerovatno pjevušio poznate mu pjesmuljke i sretan otišao kući, svjestan da je samom svojom pojavom sebi priskrbio mnogo novih glasova na predstojećim izborima. U normalnim državama ovo je strašno jer fašizam bi trebao biti zlo. Ovdje je to ipak drugačije…

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Zastava BiH

Budi reporter portala BHDijaspora.net, pošalji sliku i kratku vijest – Nagrada spremna!

Ilustracija, pasoši

SAD zabranile ulazak građana iz šest većinskih muslimanskih zemalja