in , ,

Slavni glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić na crvenom tepihu na njegov način: “Ovo je malo i moj grad”

Ovogodišnji, 27. po redu Sarajevo Film Festival zatvorio je premijernom projekcijom film “Toma” reditelja Dragana Bjelogrlića.

Ovogodišnji, 27. po redu Sarajevo Film Festival zatvorio je premijernom projekcijom film “Toma” reditelja Dragana Bjelogrlića.

Film o velikanu narodne muzike na ovim prostorima, boemu i legendi su predstavnici medija imali priliku da pogledati “Cineplex-u”.

Nakon ceremonije Crvenog tepiha, “Toma” je predstavljen i širokom auditorijumu u Metalcovom “Open Air-u”.

Prvi je na bosanski ćilim stigao reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić.

– Kada dolazim u Sarajevo ne očekujem ništa spektakularno, ovdje sam često i uvijek mi je lijepo. Ovo je malo i moj grad – kazao je kroz smijeh Bjelogrlić.

Film je pripreman šest godina i sniman šest mjeseci, na više lokacija.

Milan Marić tumači glavnog lika u filmu, upravo Tomu Zdravkovića. Također, u seriji “Porodica” odigrao ulogu Čedomira Jovanovića.

Marić za “Avaz” kaže da kada se radi o tako odgovornim ulogama, zapravo nemate vremena misliti o tome, već se trebate fokusirati da lik iznesete što bolje.

– Kada dobijete zadatak da glumite neku historijsku ličnost, nemate vremena da se mislite na tu ličnost već se fokusirate na sami lik. Prednost je to što imate materijal da “nauučite” o tom liku, iščitate i slično, međutim na Vama samima je da donesete taj lik – kazao je Marić.

Duško Ivić tvrdi: “Milorad Dodik će sa Kozare biti ispraćen u političku penziju”

Oglasio se Aleksandar Vučić: “Progon Milorada Dodika ne bi bio spas za BiH”