in ,

Slučaj muškarca iz Tešnja kao upozorenje svima: Pogledajte kako se njemačka policija obračunava s onima koji snimaju smrtonosne saobraćajne nesreće

Nakon saobraćajne nesreće na magistrali M-17 na kojoj je poginuo muškarac iz Banja Luke, objavljen je video snimak na Facebooku na kojem muškarac iz Tešnja ismijava tragediju i posprdno se obraća poginulom vozaču.

Snimak je izazvao zgražavanje javnosti. Mnogi su osudili beskrupulozno ponašanje snimatelja, te pozvali na njegovo kažnjavanje, a on je u međuvremenu i uhapšen.
Jučer se na Facebook stranici njemačke televizijske kuće BR pojavio video snimak zabilježen u sličnim okolnostima.

Saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom na autocesti A6 između Rotha i Nurnberga, ali razlika između Bosne i Hercegovine i Njemačke je, kao što ćete vidjeti, velika.

Video snimak prikazuje policiju kako djeluje odmah, na licu mjesta.

Nekoliko vozača je iz automobila snimilo i fotografisalo ishod saobraćajne nesreće, a onda su na scenu stupili policajci.

Uz kaznu od 128.5 eura, odnosno oko 250 KM, “ponudili” su prestupnicima da priđu i lično se uvjere u ishod saobraćajne nesreće.

“Dođi da ti pokažem, želiš li vidjeti mrtvaca? Onog kojeg si fotografisao? Ne želiš? Pa zašto si onda fotografisao?”, upitao je policajac jednog od muškaraca kojeg je zaustavio.
Naravno, niko od njih nije pristao da to učini.

Pogledajte video snimak koji je pregledan više od četiri miliona puta.

Džanan Musa brutalno “spustio” Amerikancima, bez dlake na jeziku poručio: “Njima je najbitnije da se postigne što više trica, a ovdje se igra na finese, na taktiku…”

Šokantna ispovijest monstruma: Išao sam kod njih za bajram, a onda sam ubio 272 Bošnjaka