in ,

Slučaj postaje sve čudniji: Nakon smrti milijardera Epsteina, smijenjen direktor zatvora na Menhetnu

Direktor saveznog zatvora na Menhetnu je privremeno smijenjen i dvojica radnika suspendirana nakon što je u subotu u zatvoru pronađen mrtav milijarder Jeffrey Epstein, optužen za seksualno iskorištavanje maloljetnica i organiziranje maloljetničke mreže prostitucije.

– Danas je ministar pravosuđa naredio upravi zatvora da privremeno smijeni direktora Metropolitan Correctional Centera do zaključenja istrage FBI-a i glavnog inspektora – stoji u saopćenju portparolke ministarstva Kerri Kupec.
Zatvorska uprava je također do zaključenja istraga, suspendirala dvojicu radnika MCC-a odgovornih za zatvorsku jedinicu u kojoj je bio Epstein, dodala je i precizirala mogućnost donošenja i dodatnih mjera.

Milijarder (66) je pronađen mrtav oko 6:30 sati u subotu ujutro u zatvoru, poznatom kao sigurnom, gdje je čekao proces koji je trebao početi najranije u junu 2020.

U nedjelju je nekoliko medija izvijestilo da je ostao sam u ćeliji, iako bi tamo uvijek trebala biti dva zatvorenika, i da nije poštovana procedura patrole svakih 30 minuta.

Ovo je zaista uznemiravajuće: Objavljeni gnusni detalji silo.anja i torture, ovaj slučaj potresao je cijeli region…

Radnica u kladionici završila sa smjenom, pa cijeli pazar odnijela kući…