in

Službeni podaci Doma zdravlja: Iz Tešnja jučer poslano pet sumnjivih uzoraka na koronavirus i svi su negativni!

Opća bolnica Tešanj i Dom zdravlja Tešanj
Opća bolnica Tešanj i Dom zdravlja Tešanj

Prema službenim podacima Doma zdravlja Tešanj na području općine Tešanj trenutno je u kućnoj samoizolaciji 79 osoba, period samoizolacije je završio za 17 osoba.

Novih u samoizolaciji je 12. Jučer na analizu poslano pet sumnjivih uzoraka, svi su bili negativni. Jučer su u karantin u Motelu “Plavi” smještene četiri osobe (ukupno 8), a njihov zdravstveni pregled obavio je tim iz COVID ambulante DZ Tešanj.

Od početka pandemije COVID-19 iz Tešnja je na analizu poslano ukupno 142 uzorka iz Doma zdravlja i Opće bolnice Tešanj, a pozitivnih nalaza je bilo četiri.

Sada sa područja općine Tešanj nemamo oboljelih od COVID-19, a tri pacijenta su izliječena.

Sanitarna inspekcija je izvršila pregled više objekata za prodaju prehrambenih proizvoda i sredstava za higijenu te je istim skrenula pažnja na otklanjanje mogućih nedostataka kod provođenja higijensko-epidemioloških mjera. Ispraćen je postupak eutanazije i ukopa više grla krupne stoke kod Š.S. iz Raduše. Kod proizvođača polutrajnih i trajnih proizvoda SARIĆ utvrđeno je da dezinfekciju radi HE-sluzba DZ, radnici uredno obučeni, provedene higijenske mjere.

Barack Obama kao i Bill Gates prije pet godina predvidio današnji korona scenario, neodgovornost Donalda Trumpa poprima jezive razmjere

Prenijelo ga: Političar iz SDA zaspao tokom sjednice Parlamenta FBiH