in

Snažno nevrijeme pogodilo Doboj Jug i Tešanj, građani uznemireni!

Snažno nevrijeme praćeno olujnim vjetrom i grmljavinom pogodilo je u večernjim satima šire područje Doboj Juga i Tešnja.

Kako nam javljaju uznemireni čitatelji, u brojim mjestima dolazi i do prekida u snabdijevanju električnom energijom.

U Matuzićima su zabilježena dva udara groma, javio nam je jedan od čitatelja.

Inače, u Bosni i Hercegovini u četvrtak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Krajem dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25, na jugu zemlje do 29 stupnjeva.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u Bosni i sa slabom kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28, na jugu zemlje do 31 stupnja.

U subotu, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, ponegdje u centralnim i sjeveroistočnim područjima sa slabom kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stupnja.

POVRATAK NA MJERE IZ MARTA Još jedan bh. kanton uvodi strožije mjere!

Majka u akciji: Kopala tunel da sinu omogući bjekstvo iz zatvora