in , ,

Snijeg pada širom BiH, otežan saobraćaj

Ugaženog snijega na kolovozu ima na dionicama u višim predjelima

Ugaženog snijega na kolovozu ima na dionicama u višim predjelima, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Semizovac-Kladanj, Novi Travnik-Bugojno-Livno, Travnik-Jajce, Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar i Posušje-Jablanica, navedeno je jutros iz BIHAMK-a.

Na ostalim putevima saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Pažnja se skreće na moguću poledicu, kao i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 sati, stoji u jutarnjem izvještaju o stanju na putevima u BiH.

Grom iz vedra neba: Valentin Inzko potvrdio da odlazi i otkrio ko je mogući nasljednik

Hamdija Abdić Tigar: “Zatvorio bih državnog ministra sigurnosti, ministricu vanjskih poslova! Vosjku na istočnu stranu!”