in

Šok u Hrvatskoj: Otac prodavao petogodišnje dijete za 2000 kuna!

Otac iz malog mjesta u Podravini u Hrvatskoj prodavao je vlastito dijete po cijeni od 2000 kuna cca. 500 maraka, piše Podravski.

Prodaju djeteta oglasio je na popularnom internetskom oglasniku, čiji su administratori u šoku odmah obavijestili policiju.

“Policija je opkolila cijelo naselje i ušla u njihovu kuću”

Pripadnici interventne jedinice su uz pratnju uposlenika mjerodavnog centra za socijalni rad munjevito ušli u naselje i izuzeli svu djecu iz inače problematične porodice.

“Najmanje desetak policajaca opkolilo je cijelo naselje, drugi su sa socijalnim radnicima upali u kuću. Sve se dogodilo u nekoliko minuta”, ispričao je šokirani mještanin za Podravski.

Policija je blokirala sve izlaze iz ulice u kojoj je kuća s djetetom, a djelatnici Centra za socijalni rad su pod pratnjom interventnih policajaca ušli u kuću.

Petogodišnje dijete

“Centar za socijalnu skrb poduzeo je žurne mjere radi zaštite djece sukladno Obiteljskom zakonu te smo pokrenuli sudski postupak radi zaštite djece”, kratko je danas priopćeno iz mjerodavnog Centra za socijalnu skrb.

Podravski javlja da je riječ o djetetu starom pet godina, a Centar je iz porodice, zbog ozbiljnosti situacije, odmah izuzeo i drugo dijete.

Djeca udomljena, otac se branio da je oglas postavio – slučajno

Oba djeteta su hitno udomljena, a oca koji je putem internetskog oglasnika objavio prodaju djeteta policija je krivično prijavila “zbog sumnje u krivična djela trgovanja ljudima i povrede prava djeteta”.

Otac se branio da je oglas s fotografijom djeteta na internet postavio slučajno te mu nije bila namjera prodati vlastitog mališana. Na koncu, Županijsko državno odvjetništvo neće ga teretiti za krivično djelo trgovanja ljudima, već samo za povredu prava djeteta.

Izetbegović, Foto: Fena

Izetbegović pozvao na strpljenje još osam godina: Cilj je novih 150 hiljada radnih mjesta

Mural ratnog zločinca Ratka Mladića postavljen na ulazu u Kalinovik