in

ŠOKANTAN VIDEO: Hrvatica napustila bebu u Italiji i pokušala pobjeći vozom

25-godišnja Hrvatica svojeg sedmomjesečnog sina ostavila je u kolicima nedaleko željezničke stanice u Rimu u četvrtak poslijepodne.

U kasnim večernjim satima uhvatila ju je bolonjska policija. Uhapšena je zbog napuštanja maloljetnog djeteta. Njezina petogodišnja kćer bila je u tom trenutku s njom.

Petogodišnjakinju su pregledali liječnici koji su utvrdili da je, osim manjih modrica po jagodici, dobrog zdravlja. Djevojčica je povjerena socijalnoj službi i smještena u dom za napuštenu djecu.

25-godišnjakinja je prepraćena u zatvor Dozza, piše Corriere di Bologna.

Majka i kći bile su u vozu Euronight 296 koji vozi na liniji Rim – Monako. Za sada nije poznato gdje je htjela otputovati. Jedna od pretpostavki policije, a koju tek treba potvrditi, jest da je 25-godišnjakinja pokušala pobjeći u inostranstvo.

Prije napuštanja sedmomjesečnog dječaka odselila se iz prihvatnog centra za majke u poteškoćama koji se nalazi u sjevernom dijelu Rima.

Policajci su je u vozu prepoznali po opisu i snimkama s nadzornih kamera tokom akcije u kojoj su pregledavali sve vozove koji su u to vrijeme krenuli iz Rima. Sedmomjesečni dječak hospitaliziran je u odličnom zdravstvenom stanju u dječjoj bolnici Bambino Gesu.

Zbog koronavirusa: Aviokompanija Lufthansa smanjuje broj letova

ONA NE POSTOJI NA KARTI! Zemlja Evrope za koju je malo ko čuo