in , , ,

SPLIT POD VODOM Automobili “plivaju”, ceste zakrčene, pala rekordna količina kiše

Split se trenutno bori sa vodom

03.12.2020., Split - Obilne kise poplavile su pojedine prometnice u Splitu i okolici. Dezurne sluzbe na terenu pokusavaju normalizirati promet. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

Snažna kiša koja od četvrtka ujutro pada na splitskom području potopila je više gradskih saobraćajnicama kojima dolazi do zastoja u prometu, a vatrogasne ekipe ispumpavaju vodu iz poplavljenih podruma i prizemlja stambenih zgrada.

Splitski vatrogasci su do podneva imali 20-ak intervencija radi ispumpavanja vode iz podruma i prizemlja, a posebice su kišnim padavinama ugroženi južni dijelovi Splita, rekli su u splitskom Operativnom vatrogasnom centru.

Vatrogasci pozivaju građane na strpljenje u prometu, koji je otežan zbog vodenih bujica po cestama.

“Sve su službe na terenu i pomažu u sanaciji štete nastale uslijed enormne količine kiše koja od jutros pada u Splitu i okolici. Građane molimo za oprez i strpljenje, posebno u prometu”, objavili su iz Grada Splita ranije danas.

Prema prvim informacijama iz splitske policije, tri su kritična mjesta na gradskim saobraćajnicama ugrožena vodom – Ulica Sedam Kaštela kod Poljuda, raskrižje Ulice Brune Bušića i Dubrovačke te raskrižje Dubrovačke i Domovinskog rata.

U Ulici Matice Hrvatske voda je probila kroz tri šahta te se izlila na saobraćajnica, ali brzom intervencijom djelatnika Vodovoda i kanalizacije taj je problem za sad riješen, rekli su u splitskoj policiji.

Kako se vidi na snimkama i slikama, kiša je potopila saobraćajnica, tako da je ponegdje voda duboka i nekoliko desetaka centimetara. Zbog toga je brzo nastao prometni kolaps koji traje cijelo jutro. Na više mjesta vučna je služba izvlačila poplavljene automobile.

NEVIĐENA HAVARIJA U TUZLI Građani zgranuti! Već duže od 30 sati oko 50.000 stanovnika nema vodu?!

Vodena bujica nosi sve pred sobom: Trudnica sat vremena ostala zarobljena u automobilu! “Mislio sam da će je poplava odnijeti na prugu!”