in ,

ŠTA SE OVO DEŠAVA Njemačka izdala OZBILJNO upozorenje za sve Jevreje, svijet u NEVJERICI…

“Izjava povjerenika njemačke vlade za antisemitizam me duboko šokirala”, napisao je Rivlin na Twitteru.

Izraelski predsjednik Reuven Rivlin rekao je danas da je šokiran službenim upozorenjem njemačke vlade u kojemu su Židovi upozoreni da se uzdržavaju od nošenja židovskih kapica u javnosti zbog rasta antisemitskih zločina u toj zemlji.
“Izjava povjerenika njemačke vlade za antisemitizam me duboko šokirala”, napisao je Rivlin na Twitteru.

“Priznajemo i cijenimo moralnu poziciju njemačke vlade i njenu privrženost židovskoj zajednici koja tamo živi”, kazao je Rivlin, ali je dodao da su “strahovi o sigurnosti njemačkih Židova kapitulacija pred antisemitizmom i priznanje da, ponovno, Židovi nisu sigurni na njemačkom tlu”.

“Ne mogu preporučiti Židovima nošenje kipe posvuda u Njemačkoj”

Felix Klein, povjerenik njemačke vlade za antisemitizam, rekao je u subotu za njemačku medijsku grupaciju Funke media da je u posljednje vrijeme postalo sve više društveno prihvatljivo iskazivati antisemitske stavove te da je zbog toga promijenio svoje mišljenje o sigurnosti nošenja kipa u javnosti.

“Žao mi je što moram kazati da ne mogu preporučiti Židovima nošenje kipe posvuda u Njemačkoj”, rekao je Felix Klein, a u subotu prenijela medijska grupa Funke media.

Središnje vijeće Židova u Njemačkoj se uključilo u raspravu u nedjelju, kazavši da se sigurnosna situacija u velikim gradovima “pogoršala” posljednjih godina, prenosi Hina.

“Ukupno gledajući, nisam sklon dramatiziranju, ali situacija se uvelike pogoršala”, rekao je Josef Schuster, čelnik spomenute organizacije, za novine Welt am Sonntag.

“Židovi su u opasnosti”

“Već dugo su Židovi u opasnosti, u nekim velikim gradovima, ako ih se prepozna kao Židove”, dodao je.

“Dobrodošlo bi bilo davanje više pažnje, na najvišoj političkoj razini, ovoj situaciji”, kaže Schuster.
Broj antisemitskih zločina u Njemačkoj povećao se s 1504 u 2017. na 1646 u 2018., što je porast od 10 posto. Broj slučajeva koji se smatraju nasiljem u istom se razdoblju povećao s 37 na 62, pokazuju službeni brojevi.

Klein je za dpa rekao kako je motiv njegovog komentara izazivanje rasprave o sigurnosti Židova u Njemačkoj.

“Namjerno sam htio pokrenuti debatu o sigurnosti židovske zajednice u našoj zemlji”, kazao je.

STRAŠNA TRAGEDIJA Srušio se avion, svi putnici poginuli…

Cijeli region oplakuje njegovu smrt… Preminuo mladi košarkaš i nekadašnji reprezentativac BiH