in ,

ŠTA SU PLANIRALI? U autu u kojem se ubio Amel Kurtić policija našla nešto što ih je izbezumilo!

Službenici MUP-a KS u blizini mjesta Sinanovići na Bjelašnici uhapsili su Armina Iglicu (23) i Alema Šojku (19), koji su povezani s ubistvom Ammara Kapidžića.

Kako se ističe u saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo, daljnjom pretragom terena u blizini sela Luke, mjesto Bjelimići, općina Konjic, na makadamskom putu prema vrhu Visočice pronađeno je vozilo u kojem se nalazilo tijelo Amela Kurtića (29), za kojim se još tragalo.
Iz Kantonalnog MUP-a ističu da su uviđaj napravili službenici HNK i Sektora kriminalističke policije, pod nadzorom tužioca Hercegovačko-neretvanskog kantona. Uviđaju su prisustvovali i službenici KDZ-a Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, s obzirom na to da su u vozilu pronađeni oružje i dvije ručne bombe.

Zbog daljnjih vještačenja vozilo je prebačeno na službeni parking MUP-a Kantona Sarajevo.

Uhapšeni su danas popodne predati Tužilaštvu Kantona Sarajevo na daljnje postupanje, a rad na dokumentiranju ovog krivičnog djela se nastavlja, ističe se u saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, Ammar Kapidžić ubijen je sinoć ispred porodične kuće u Sokolović-Koloniji, a, prema informacijama, u njega je Kurtić ispalio četiri hica.

IZ NJEMAČKE STIŽU VELIKE VIJESTI Uvode novi zakon koji će promijeniti sve!

KATASTROFALAN SLUČAJ Žena ispala iz auta, pa poginula…