in ,

Stanivuković je Dodiku upravo zalijepio neviđenu šamarčinu! OD OVOG ĆE SE TEŠKO OPORAVITI

Nakon što je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio da će tražiti izmjenu poslovnika NSRS putem koje želi ograničiti diskusiju poslanika ove skupštine reagirali su poslanici PDP-a i SDS-a Draško Stanivuković, Jelena Trivić i Nebojša Vukanović (SDS).

“Ozbiljni parlamenti u svijetu imaju, recimo, oko jedne tačke dnevnog reda vrijeme u kome se bave tom pričom. Može da govori jedan u ime partije ili pet, ali svakako imaju svoje vrijeme i to je gotovo. Tako da i to treba učiniti vratiti dignitet Parlamentu i skloniti ovu lakrdiju koja je skrnjavljenje procedura”, rekao je Dodik.
Mladi članovi NSRS-a pak navode da je na pomolu nova najava gušenja
demokratije u RS, ovaj put od člana Predsjedništva BiH.

“Prvo što nije normalno jeste da član predsjedništva pokreće izmjene Poslovnika o Skupštini, kao što je potpuno čudno da mi u Skupštini NSRS raspravljamo o gradnji Pelješkog mosta. Ne može biti normalno, kad nas ne vode normalni ljudi”, rekao je Stanivuković.

On kaže da treba uvesti sankcije i za “ćutologe”. Predlaže da “ćutolozi” i predsjednik NSRS koji je minimalno na Skupštini bude plaćen u skladu sa tim, odnosno da Poslovnik predvidi novčane kazne za one koji ništa ne rade, a za to primaju uredno punu platu.

“Očigledno je Dodik svjestan da će i dalje biti njegovih izmišljenih vitalnih nacionalnih interesa, te da će morati opet dolaziti u NSRS i da se s nas troje ne može nositi”, navodi Stanivuković.

Poslovnik Narodne skupštine RS izmijenjen je posljednji put prije dvije godine. Predviđa deset minuta diskusije, repliku dva puta i jedan krivi navod od po tri minuta.
“Dodik je svjestan nemoći i poraza njegovih poslanika u Narodnoj skupštini, da je u direktnom sukobu mišljenja i ideja sa opozicionim poslanicima SNSD potopljen, i da su svjesni da su upravo skupštinske rasprave promijenile stavove javnog mijenja. Zbog nemoći i inferiornosti Dodik i SNSD pokušavaju promijeniti Poslovnik, ograničiti diskusije poslanika jer su svjesni da ne mogu da pariraju najagilnijim poslanicima opozicije”, kaže Vukanović.

Treba podsjetiti da se raspravao o vitalnom nacionalnom interesu u vezi sa zaključcima Predsjedništva BIH održana u NSRS 18. jula pretvorila u verbalni obračuna Dodika sa Stanivukovićem i Vukanovićem.

VAŽNO UPOZORENJE Ako preko ljeta iznajmljujete stan obavezno ovo pročitajte!

GRAĐANI OPREZ Prodaju se lubenice opasne po zdravlje! Ako ovo vidite MOMENTALNO JE BACITE!