in , ,

Stiže ga kazna: Muškaracu koji je uzvikivao “Nož, žica Srebrenica” prijeti zatvor od tri mjeseca do tri godine

Snimak zabilježen u naselju Stupine u Tuzli izazvao buru

Snimak zabilježen u naselju Stupine u Tuzli na kojem se čuje i vidi muškarac inicijala M.G. koji u večernjim satima s prozora u potkrovlju jedne od zgrada, glasno uzvikuje “nož, žica, Srebrenica” i druge uvredljive riječi, zgrozio je javnost.

Mještani naselja Stupine slučaj su prijavili službenicima policije koji su izlaskom na lice mjesta utvrdili je da je iz stana u vlasništvu L. M., navedene uzvike i psovke upućivao M. G., koji nije htio otvoriti vrata službenicima policije, kazala je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK-a.

Kako je potvrđeno za Tuzlanski.ba iz Uprave policije MUP-a TK danas je u službenim prostorijama Odjeljenja krim policije PU Tuzla ispitan M.G. nakon čega će nadležnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti upućen izvještaj.

“Događaj je okvalifikovan kao krivično djelo izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti iz člana 163. KZ FBFiH” – kazala je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK-a.

Krivični Zakon Federacije BiH za Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti propisao je kaznu zatvora od tri mjeseca do tri godine.

VEZANI TEKST: SAMO U BIH/ Urlao sa prozora iz stana: “Nož, žica, Srebrenica”

CIK objavio posljednje rezultate izbora u Mostaru: Pogledajte ko trenutno vodi

Predsjednica Udruženja ”Žena žrtva rata” Bakira Hasečić traži od Predsjedništva BiH i MVP da se uklone svi političari koji negiraju genocid u Srebrenici!