in ,

Strahovit sudar na magistralnom putu M-17, policija na licu mjesta!

U mostarskom naselju Zalik na magistralnom putu M17 u večernjim satima dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali “opel corsa” i motocikl “bmw” a povrijeđene su dvije osobe.

Pripadnici Policijske uprave Mostar vrše uviđaj a saobraćaj se odvija jednom trakom.

Inače, na magistralnom putu Nemila-tunel Vranduk, zbog izvođenja radova na gradilištu autoputa, obustavlja se saobraćaj u noćnim satima (od 00:30 do 05 sati). Za vrijeme obustave putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok vozila preko 7,5 tona koriste alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na dionici Prozor-Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Sporije saobraćanje zbog izvođenja radova moguće je na dionicama: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Vitez-Travnik (Bila), Pelagićevo-Srebrenik-Šićki Brod, Maglaj-Doboj (Mravići i raskrsnica na ulazu u Maglaj), Livno-Kamensko i Šešlije-Modriča.

Planula još jedna kuća u Krajini, mještani sumnjaju na migrante

Bez šljokica i bez šminke: Ovako je Ronaldova Georgina izgledala dok je radila za satnicu od 10 eura