in ,

Strava i užas: Bh. državljanin poginuo u Njemačkoj, objavljen i video

Tragedija u Njemačkoj
Tragedija u Njemačkoj

Još jedna tragedija u saobraćajnim nesrećama. Skoro da nema dana da u medijima ne možete naći informaciju o nekoj teškoj saobraćajnoj nesreći, a bh. portali početkom tekuće sedmice objavili su vijest o udesu sa smrtnim posljedicama u Njemačkoj.

Adnan Forić iz mjesta Kamičana kod Prijedora, koji je prije nekoliko godina iz BiH otišao u Njemačku “trbuhom za kruhom”, poginuo je prošle sedmice u stravičnoj nesreći koja se dogodila na njemačkoj magistralnoj cesti L228 u blizini Heinsberga, prenosi portal Faktor.

Do ovog teškog udesa došlo je kada se Audi A4 zabio u drvo. Forić je ostao mrtav na mjestu dok je njegov 15-godišnji sin teško povrijeđen i helikopterom prebačen u bolnicu.

Nešto kasnije, policijski istražitelji došli su do zastrašujućeg otkrića. Automobilom je u trenutku nesreće upravljao 15-godišnjak, dok se na mjestu suvozača nalazio otac.

Prema nezvaničnim informacijama, Forić je bio srčani bolesnik, te mu je u jednom trenutku pozlilo u vožnji. Volan je tada prepustio sinu, ali je dječak izgubio kontrolu nad automobilom i zabio se u drvo. Prema posljednjim informacijama, dječak nije u životnoj opasnosti.

Zijah Sokolović

Zijah Sokolović sutra u Goteborgu

Zajednica Bošnjaka Georgija: Kultura sjećanja na genocid u BiH – temelj za bolju budućnost